De indicatielampjes, pictogrammen en berichten op het bedieningspaneel controleren

Het apparaat brengt u op de hoogte van de toestand van het apparaat of de status van een toepassing via de indicator [Status controleren] of via een melding op het bedieningspaneel. Controleer de status en los het probleem overeenkomstig op.

Genummerde afbeelding van het scherm van het bedieningspaneel
  • Meldingen

Er wordt een melding getoond die de status van het apparaat of de toepassing weergeeft. Druk op het bericht om de volledige tekst van het bericht weer te geven. U kunt ook meerdere berichten bekijken in de vorm van een lijst.

• [Status controleren] indicator

Bij een probleem zoals geblokkeerd papier zal de indicator [Status controleren] oplichten of knipperen en zal er een bericht op het scherm worden weergegeven. Druk op [Status controleren] om de status van het apparaat of de toepassing te controleren en los het probleem overeenkomstig op.

Als er een pictogram wordt weergegeven bij een bericht

Als u een probleem zoals geblokkeerd papier moet oplossen, wordt een pictogram weergegeven aan het begin van het bericht. Bekijk onderstaande tabel voor de betekenis van elk pictogram.

Pictogram

Voorwaarde

Oplossing en verwijzing

Onderhoud of reparatie is vereist.

Bereid een onderhoudsbeurt voor of overweeg om het apparaat te repareren.

Er is papier vastgelopen.

Bekijk de geanimeerde illustratie die wordt weergegeven op het bedieningspaneel en verwijder het geblokkeerde papier.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

Een origineel is geblokkeerd.

Bekijk de geanimeerde illustratie die wordt weergegeven op het bedieningspaneel en verwijder het geblokkeerde origineel.

Als het papier of een origineel is geblokkeerd.

Het papier is op.

Plaats papier in de papierlade.

Papier in de papierlade plaatsen

De toner is bijna op of is op.

Bereid een vervangende tonercartridge voor. Vervang de tonercartridge als deze leeg is.

Als wordt weergegeven terwijl er nog veel toner is, trek de printcartridge er dan uit en volg de tonervervangingsprocedure die op het scherm wordt weergegeven. Plaats de cartridge vervolgens weer terug.

De toner vervangen

De tonerafvalfles is vol of bijna vol.

Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger.

De voorraad nietjes is leeg.

Bereid een vervangende cartridge voor en plaats deze wanneer de nietjes op zijn.

De nietjes bijvullen

Er is een paneel open.

Controleer of alle panelen van het apparaat en opties gesloten zijn.

Opmerking

• Controleer [Settings][Informatie] voor de namen en contactgegevens van de verantwoordelijke voor verbruiksgoederen. Druk op [Home] () als de handeling om [Instellingen] af te sluiten, voltooid is.

• Contactgegevens

Als het indicatielampje [Status controleren] brandt of knippert

Het indicatielampje [Status controleren] brengt de gebruiker op de hoogte als het apparaat onmiddellijk aandacht vereist.

Rood knipperend

Het apparaat kan niet worden gebruikt. Druk op [Controleer status] en los het probleem zo snel mogelijk op.

Geel knipperend

Er moet spoedig onderhoud van het apparaat worden uitgevoerd. Voer de vereiste procedure overeenkomstig uit.

U kunt het scherm met de bevestiging van de status weergeven via [Status controleren] Controleer de gedetailleerde status van het apparaat of de toepassing op het scherm.

1Druk op [Status controleren].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Controleren] om de details te bekijken en voer de vereiste procedure uit.

Zie "Als een pictogram wordt weergegeven bij een bericht" voor meer informatie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Illustratie scherm bedieningspaneel: Het apparaat kan niet worden gebruikt.

Illustratie scherm bedieningspaneel: Een aantal functies kunnen niet worden gebruikt of de toner is bijna op.

Opmerking

• Afhankelijk van de toestand van het apparaat, bijvoorbeeld als er papier is vastgelopen of een paneel openstaat, kan het scherm voor bevestiging van de status automatisch worden weergegeven zonder op [Status controleren] te drukken.