Als het resultaat van een gekopieerde afbeelding niet naar wens is

Opmerking

• Druk bij het controleren of wijzigen van de instellingen in [Instellingen] op [Home] (Illustratie van het scherm van het bedieningspaneel) na het sluiten van [Instellingen].

Voorwaarde

Oorzaak

Oplossing en verwijzing

Er staan gekleurde lijnen of vegen op de gekopieerde afbeelding.

De ADF, de glasplaat of het scanglas is vuil.

• Reinig ieder onderdeel.

Het apparaat schoonmaken

• Plaats geen origineel op het apparaat vooraleer de inkt of whiteout volledig droog is.

Er staan witte lijnen op de gekopieerde afbeelding.

De glasplaat of het scanglas is vuil.

• Reinig ieder onderdeel.

Het apparaat schoonmaken

• Plaats geen origineel op het apparaat vooraleer de inkt of whiteout volledig droog is.

De toner is op.

Vervang de toner als het bericht “Toner bijvullen” wordt weergegeven op het scherm.

De toner vervangen

Er staan witte banden op doorzichtige film.

Er kwam papierpoeder van het papier en het kleeft aan de doorzichtige film.

Veeg de voor- en achterkant van de doorzichtige film af met een droog doek.

Er staan witte vlekken of vegen in de vorm van waterdruppels op de gekopieerde afbeelding.

Het vocht in het papier is verdampt en condenseerde op het oppervlak.

De achtergrondkleuren zijn vuil.

[Belichting] is te hoog ingesteld of [Autom. bel.] is niet gespecificeerd bij het kopiëren van een origineel op gekleurd papier zoals een krant.

Verlaag [Origineelinstelling][Belichting]. Schakel bij het scannen van een origineel op gekleurd papier het selectievakje [Dichtheid][Automatische belinchting] in.

Kopiëren met de afbeeldingskwaliteit die geschikt is voor het origineel

De kleurinstellingen van het apparaat zijn niet juist geconfigureerd.

Voer [Gebruikerstools][Onderhoud][Automatische kleurkalibratie] uit.

Als de afgedrukte kleuren anders zijn

Er staan zwarte punten op de gekopieerde afbeelding.

Het origineel is een glanzende foto (afgedrukte/ontwikkelde foto) en het kleeft aan de glasplaat vanwege een hoge vochtigheidsgraad.

Voer een van de volgende maatregelen uit en kopieer het origineel opnieuw.

• Leg een doorzichtige film op de glasplaat en plaats de glanzende foto op de film.

• Leg twee of drie vellen wit papier over de glanzende foto en laat de ADF open tijdens het scannen.

De gekopieerde afbeeldingen zijn vervaagd.

[Belichting] is te laag ingesteld.

Verhoog [Origineelinstelling][Belichting].

Kopiëren met de afbeeldingskwaliteit die geschikt is voor het origineel

Er wordt grof papier of papier met een behandeld oppervlak gebruikt.

Gebruik papier dat geschikt is voor dit apparaat.

Het papier is te vochtig.

Gebruik papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

De kleurinstellingen van het apparaat zijn niet juist geconfigureerd.

Voer [Gebruikerstools][Onderhoud][Automatische kleurkalibratie] uit.

Als de afgedrukte kleuren anders zijn

De toner is op.

Vervang de toner als het bericht “Toner bijvullen” wordt weergegeven op het scherm.

De toner vervangen

Er staan enkele blanco plekken op de gekopieerde afbeelding.

Het papier is te vochtig.

Gebruik papier dat werd bewaard in een droge omgeving.

Sommige delen van het origineel ontbreken op de gekopieerde afbeelding.

De positie waarin het origineel werd geplaatst of de instelling van het papierformaat is fout.

• Plaats het origineel op de juiste positie en controleer de instelling in [Papier selecteren].

• Verklein het origineel een beetje in [Kopieerverhouding] om het origineel te kopiëren tot enkele millimeters van de randen van het gekopieerde papier.

Er staat een voorwerp op de gekopieerde afbeelding die niet op het origineel staat.

De ADF, de glasplaat of het scanglas is vuil.

• Reinig ieder onderdeel.

Het apparaat schoonmaken

• Plaats geen origineel op het apparaat vooraleer de inkt of whiteout volledig droog is.

Er kan een probleem zijn met de kwaliteit van de afbeelding van het origineel zoals een origineel dat al herhaaldelijk werd gekopieerd.

Selecteer [Origineelinstelling][Origineeltype][Generatiekopie].

Er staat tekst op de gekopieerde afbeelding of de afbeeldingen op de gekopieerde pagina zijn grijs gevuld.

De functie niet geautoriseerd kopiëren voorkomen werd toegepast voor het origineel dat werd gekopieerd.

U kunt het origineel niet kopiëren.

Gebruik "Kopieerapparaat (klassiek)" uit en geef [Hard/zacht] en [Contrast] uit op het tweede niveau van links op het tabblad [Bewerken/Kleur][Kleur][Kleur aanpassen][Kopie kwaliteit].

De achterkant van het origineel is zichtbaar op de gekopieerde afbeelding.

[Belichting] is te hoog ingesteld of het origineel is te dun.

Verlaag [Origineelinstelling][Belichting]. Selecteer bij het scannen van een dun origineel het selectievakje [Dichtheid] [Automatische belichting].

Kopiëren met de afbeeldingskwaliteit die geschikt is voor het origineel

Er verschijnt een schaduw op het overlappende deel.

[Belichting] is te hoog ingesteld.

Verlaag [Origineelinstelling] [Belichting].

Kopiëren met de afbeeldingskwaliteit die geschikt is voor het origineel

Er is een probleem met het origineel.

Plak tape op het overlappende deel.

Er verschijnt moiré op de gekopieerde afbeelding.

Het origineel is geplaatst in een richting waarin het waarschijnlijker is dat dit fenomeen voorkomt.

Wijzig de richting waarin het origineel werd geplaatst.

Het schaduwniveau in de delen met halve tinten lijken anders dan op het origineel.

[Tekst/Foto] is geselecteerd in [Origineeltype].

Selecteer [Origineelinstelling][Origineeltype][Tekst] of [Foto].

De gekopieerde afbeelding is schuin.

Het origineel werd schuin geplaatst.

Controleer of het origineel juist op het apparaat werd geplaatst. Controleer tijdens het plaatsen van een origineel in de ADF of de geleiding juist is ingesteld.

Het papier werd schuin gevoed.

Controleer of de zijschotten in de voedingslade juist ingesteld zijn.

De bovenmarges van de gekopieerde afbeelding variëren.

Het geladen papier voor kopiëren is te dun of te dik.

Controleer de dikte van het papier dat op het apparaat gebruikt kan worden.

Aanbevolen papierformaten en -typen

Als de papierdikte te dicht aanleunt bij de minimale of maximale papierdikte, specificeer dan "Papierdikte" overeenkomstig [Gebruikersinstellingen][Lade-/papierinstellingen][Papierformaat/Papiertype].

De kleuren op twee zijden van een afdruk zijn verschillend.

Het oorspronkelijke type is ingesteld op [Highlight pen].

Annuleer [Highlight pen] in de instelling voor het origineeltype.