Als de afgedrukte kleuren anders zijn

Als afgedrukte kleuren een andere tint hebben of anders zijn dan de kleuren van het origineel, voer dan [Automatische kleurkalibratie] uit om het testpatroon af te drukken en scan de pagina op de glasplaat. Het apparaat past de balans van elke toner automatisch aan.

Voer [Automatische kleurkalibratie] uit in [Gebruikerstools][Onderhoud].

Belangrijk

• Het testpatroon wordt afgedrukt op A4, 81/2 x 11 formaat papier. Controleer het papier in de papierlade.

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Onderhoud][Automatische kleurkalibratie].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Autom. kalibratie start.] van de functie om de aanpassing uit te voeren en druk het testpatroon af.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Open de ADF.

5Plaats het afgedrukte testpatroon op de glasplaat.

Lijn de pijl op het testpatroon uit met linkerhoek achteraan op de glasplaat.

Plaats twee of drie lege vellen wit papier van hetzelfde formaat op het testpatroon.

6Sluit de ADF.

7Druk op [Scannen starten].

8Druk op [Home] (Illustratie scherm bedieningspaneel) na het uitvoeren van de aanpassing.

Opmerking

• Wanneer het scherm wordt weergegeven, selecteert u [Snel testpatroon] om compensatie in een batch toe te passen, maar selecteert u een andere resolutie en past u compensatie nogmaals toe als u vindt dat de aangepaste kleur niet juist is.

• Als u vindt dat de kleur voor de aanpassing beter is dan de aangepaste kleur, drukt u op [Vorige inst. herstel.] in Stap 3. Het scherm voor het selecteren van de resolutie wordt weergegeven wanneer u op [Vorige inst. herstel.] onder "Printerfunctie" drukt. In het scherm selecteert u dezelfde resolutie als de resolutie die u hebt opgegeven tijdens het uitvoeren van de kalibratie.

• Wanneer “De afdruksnelheid wordt nu beperkt, omdat de interne koelventilator actief is”, kan het bericht [Automatische kleurkalibratie] niet worden uitgevoerd. Wacht tot het bericht verdwijnt, en voer de functie vervolgens uit.