Een afdruktaak alleen uitvoeren met verificatie-informatie

Het apparaat verifieert afdruktaken die via het bedieningspaneel zijn opgegeven en ook zijn opgegeven via het netwerk.

Om vanuit het printerstuurprogramma af te drukken, geeft u gebruikersverificatie in "Printereigenschappen" op.

Inloggegevens in het printerstuurprogramma opgeven

Een gebruikerscode in het printerstuurprogramma opgeven

Niet geverifieerde afdruktaken worden mogelijk niet afgedrukt afhankelijk van het beveiligingsniveau dat is opgegeven in Afdruktaakverificatie. U kunt de instelling voor Afdruktaaverificatie bekijken door te drukken op [Systeeminstellingen][Instellingen voor beheerder][Verificatie/Kosten][Beheerdersverif./Verif. gebruik.beheerder/Verif. toepas.beheerder][Gebruikersverificatiebeheer] en de gebruikersverificatiemethode te kiezen.

Beveiligingsniveau van Afdruktaakverificatie

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Compleet: Hiermee worden alle afdruktaken geverifieerd. U kunt geen afdruktaak opgeven vanuit het printerstuurprogramma of het apparaat dat geen gebruikersverificatie ondersteunt. Een afdruktaak die niet kan worden geverifieerd, wordt weergegeven in het bedieningspaneel en wordt geannuleerd.

• Eenvoudig (beperking): Hiermee worden de afdruktaken uit het opgegeven bereik vrijgesteld van verificatie. Geef de IPv4-adressen (bereik) op die niet geverifieerd moeten worden. U kunt opgeven dat afdruktaken via een parallelle of USB-verbinding geen verificatie nodig hebben. Het beveiligingsniveau is hetzelfde als [Eenvoudig (alles) ].

• Eenvoudig (alles) : Hiermee worden alleen afdruktaken geverifieerd van de printerstuurprogramma's die gebruikersverificatie ondersteunen. Afdruktaken zonder verificatie-informatie die worden opgegeven vanuit een printerstuurprogramma dat geen gebruikersverificatie ondersteunt of zijn opgegeven via een opdracht, worden zonder verificatie uitgevoerd. Selecteer dit wanneer wordt afgedrukt met een printerstuurprogramma of een apparaat dat niet door het apparaat kan worden geïdentificeerd.

Printerstuurprogramma's die Afdruktaakverificatie ondersteunen

• RPCS/PCL6: Gebruikerscodeverificatie, basisverificatie, Windows-verificatie, LDAP-verificatie

• PostScript 3: Gebruikerscodeverificatie

Afdruktaaktypen en verificatie-instellingen

Het is mogelijk dat het apparaat niet goed afdrukt, afhankelijk van de combinatie van het type afdruktaak en het niveau voor printertaakverificatie:

: Afdrukken is mogelijk wanneer de Afdruktaakverificatie gelukt is, ongeacht de gebruikersverificatie.

-: Afdrukken is niet mogelijk.

Typen printerstuurprogramma/taak

Verificatie-instelling

Beveiligingsniveau

Alles

Eenvoudig (alles)

RPCS

PCL 6

Log-in gebruikersnaam/log-in wachtwoord

Gebruikerscode

Geen

-

PostScript 3

Gebruikerscode

Geen

-

PictBridge-afdrukken

E-mailen voor afdrukken

LPR-afdrukken van een PDF-bestand

Geen

-

FTP-afdrukken van een PDF-bestand

Gebruikers-ID en wachtwoord gelogd bij FTP

Algemeen stuurprogramma

Log-in gebruikersnaam/log-in wachtwoord

Coderingssleutel stuurprogramma

*1

*1

Log-in gebruikersnaam/log-in wachtwoord

*2

*2

Gebruikerscode

*1 Afdrukken wordt niet uitgevoerd wanneer de coderingsmethode (coderingsalgoritme) is ingesteld volgens AES (Advanced Encryption Standard).

*2 Afdrukken wordt niet uitgevoerd wanneer de coderingsmethode (coderingsalgoritme) is ingesteld volgens DES (Data Encryption Standard) of AES (Advanced Encryption Standard).

Opmerking

• Als u de stuurprogrammacoderingssleutel of de coderingsmethode wilt opgeven, drukt u op [Systeeminstellingen][Instellingen voor beheerder][Beveiliging][Instellingen uitgebreide beveiliging] om het instellingenvenster te openen, en geef vervolgens de [Coderingssleutel stuurprogramma] of [Coderingssleutel stuurprogramma: Coderingssterkte] op.

• U kunt een bereik van IPv4-adressen opgeven dat gebruikt moet worden voor het beveiligingsniveau [Eenvoudige codering] van Web Image Monitor of door de authfree-opdracht van telnet. Voor meer informatie over de telnet-opdracht, zie "Apparaten monitoren (TELNET)" op onze website.