Beveiligingsinstellingen toepassen op een e-mail bij het verzenden van een gescand document

Codeer het bericht- en bijlagebestand of voeg een handtekening toe aan de e-mail om vervalste e-mails en informatielekken te voorkomen.

Geef met Web Image Monitor de methode op voor het toepassen van codering en het toevoegen van een handtekening.

Belangrijk

• Als u codering of handtekening wilt gebruiken, installeert u het certificaat en configureert u S/MIME op het apparaat.

• Netwerkcommunicatie coderen

Codering opgeven in Web Image Monitor

Geef op of e-mails moeten worden gecodeerd die in alle functies worden verzonden of geef de codering voor elke functie op. U kunt deze instelling per bestemming opgeven.

1Log als de beheerder in op Web Image Monitor.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Adresboek].

3Geef de bestemming op waarnaar de coderingsmethode moet worden opgegeven en klik op [Gedetailleerde invoer][Wijzigen].

4Bij [Codering] selecteert u of codering per functie moet worden opgegeven of codeert u documenten die in alle functies worden verzonden.

• Individueel instellen

U kunt elke keer dat u een gescand document per e-mail verzendt, kiezen of u codering wilt toepassen.

• Alles coderen

Alle e-mails die naar deze bestemming worden verzonden, worden bij verzending gecodeerd, ongeacht de instellingen die zijn opgegeven bij het verzenden van de e-mail. Wanneer [Alles coderen] is opgegeven, wordt een slotje (Afbeelding van pictogram) weergegeven op de bestemmingstoets terwijl een bestemming in het adresboek wordt geselecteerd.

5Klik op [OK] en sluit de webbrowser.

De handtekening opgeven in Web Image Monitor

Geef op of een handtekening aan een e-mail moet worden toegevoegd of dat elke keer dat u een e-mail verzendt, een bijlage van een handtekening kan worden opgegeven.

1Log als de beheerder in op Web Image Monitor.

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

3Klik op [S/MIME] bij [Beveiliging].

4Selecteer of u een handtekening aan e-mails wilt toevoegen bij [E-mail verzenden met de scanner].

• Use Signatures

Handtekeningen worden aan alle e-mails toegevoegd die vanuit de scannerfunctie worden verzonden.

• Gebruik geen handtekeningen

Handtekeningen worden niet aan e-mails toegevoegd die vanuit de scannerfunctie worden verzonden.

• Individueel instellen

U kunt selecteren of u een handtekening wilt toevoegen elke keer dat u een gescand document per e-mail verzendt.

5Klik op [OK] en sluit de webbrowser.

Codering toepassen/een handtekening toevoegen bij het verzenden van een e-mail

1Druk op [Scanner] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Scannen naar e-mail] op het scannerscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de scanner.

Een origineel plaatsen om te scannen

4Druk op [Verzendinstellingen] op het scannerscherm.

5Druk op [Afzender] en geef de afzender op.

6Druk op [Beveiliging] en configureer [Codering], [Handtekening] en andere verwante instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

8Geef de bestemming op het scannerscherm op.

Wanneer codering is ingeschakeld, geeft u een bestemming op die is gemarkeerd met Afbeelding van pictogram (codering kan per bericht afzonderlijk worden opgegeven).

• E-mails die worden verzonden naar een bestemming gemarkeerd met Afbeelding van pictogram, worden altijd gecodeerd.

• Wanneer u een niet-gemarkeerde bestemming opgeeft om een e-mail te verzenden, wordt de e-mail die naar de bestemming wordt verzonden, niet gecodeerd, zelfs niet als codering is ingeschakeld.

9Druk op [Starten].

Opmerking

• Wanneer u een URL-koppeling naar een gescand document verzendt in plaats van het document aan de e-mail toe te voegen, wordt alleen het e-mailbericht gecodeerd. Het document dat op het apparaat is opgeslagen, wordt niet gecodeerd.

• Het gescande document opslaan in het apparaat en de URL per e-mail verzenden

• De grootte van een e-mail neemt toe wanneer er codering wordt opgegeven.

• Als u e-mail beveiligt, kan de transmissiesnelheid trager worden.

• Als een certificaat verloopt terwijl een e-mail van de server naar een bestemming wordt verzonden, wordt deze e-mail mogelijk niet op de bestemming ontvangen.

• Netwerkcommunicatie coderen

• Let erop dat het volgende kan gebeuren als bepaalde handtekeningsinstellingen worden opgegeven door de beheerder:

• [Handtekening] verschijnt niet. De reden daarvoor is dat u geen handtekeningen kunt toepassen op scanbestanden die per e-mail worden verzonden.

• U kunt de instellingen voor [Handtekening] niet wijzigen. De reden hiervoor is dat een handtekening altijd wordt toegepast op scanbestanden die via e-mail worden verzonden.