Het gescande document opslaan in het apparaat en de URL per e-mail verzenden

Bewaar een gescand document in het apparaat en verzend de URL van het document in een e-mail (URL-koppeling). U kunt het document downloaden door op de URL in de tekst van de e-mail te klikken.

• U kunt het bestand via een e-mail opvragen, zelfs in een omgeving waar het toevoegen van een bestand aan een e-mail beperkt is.

• U kunt de belasting op de server verminderen wanneer een document aan veel ontvangers wordt gedistribueerd of een document met veel pagina's wordt verzonden.

Belangrijk

• U kunt elk opgeslagen bestand beveiligen met een wachtwoord. Het wordt aanbevolen om opgeslagen bestanden te beveiligen tegen onbevoegde toegang met behulp van een wachtwoord.

• Een gescand bestand opgeslagen in het apparaat kan verloren gaan als er zich een storing voordoet. We raden u aan de harde schijf niet te gebruiken voor het bewaren van belangrijke bestanden. De leverancier is niet verantwoordelijk voor mogelijk opgelopen schade ten gevolge van verloren bestanden.

De voorwaarden voor het verzenden van een document als een URL-koppeling opgeven

Configureer de instellingen op het tabblad [Verzendinstellingen] onder [Scannereigenschappen].

Belangrijk

• Selecteer vooraf [Aan] bij [Scannereigenschappen][Verzendinstellingen][E-mail (URL-link)][Bestand rechtstreeks via URL-link downloaden].

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Scannereigenschappen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Verzendinstellingen][E-mail (URL-link)][E-mailmethode voor bestanden] om het configuratiescherm voor de verzendmethode van het document weer te geven.

4Selecteer de verzendmethode.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Bijvoegen aan e-mail: hiermee voegt u een afbeeldingsbestand toe aan een e-mail.

• URL-link verzenden: Documenten worden altijd als URL-koppeling verzonden.

• Automatisch detecteren: Een document wordt automatisch als URL-koppeling verzonden wanneer de grootte van de te verzenden e-mail inclusief het bijlagebestand, groter is dan 2 MB. U kunt de maximale grootte van een e-mail waarin een document als URL-link wordt verzonden, wijzigen bij [Scannereigenschappen][Verzendinstellingen][E-mail (grootte)][Maximale e-mailgrootte].

• Ingesteld door gebruiker: Selecteer of een document als URL-koppeling moet worden verzonden door het aan een e-mail toe te voegen of door de automatisch bepaalde instelling toe te passen telkens wanneer u een e-mail verzendt.

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel) na het opgeven van de instellingen.

De URL-koppeling van een document verzenden

Wanneer [Per gebruiker instellen] wordt opgegeven bij [Scannereigenschappen][Verzendinstellingen][E-mail (URL-link)][E-mailmethode voor bestanden], geeft u de verzendmethode van het document op in een e-mail.

Belangrijk

• Afhankelijk van uw e-mailtoepassing wordt er mogelijk een waarschuwing voor spam weergegeven nadat u een e-mailbericht heeft ontvangen. U kunt voorkomen dat een spam-waarschuwing wordt weergegeven als u e-mail ontvangt van een specifieke afzender, door de afzender toe te voegen aan de uitzonderingenlijst van uw e-mailtoepassing. Voor meer informatie over hoe u dit kunt doen, kunt u vinden in de Help-functie van uw e-mailtoepassing.

1Druk op [Scanner] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Scannen naar e-mail] op het scannerscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de scanner.

Een origineel plaatsen om te scannen

4Druk op [Verzendinstellingen] op het scannerscherm.

5Druk op [Afzender] en geef de afzender op.

6Druk op [E-mailmethode voor bestand] en selecteer [URL-link verzenden].

8Geef de bestemming op en druk op [Starten] op het scannerscherm.

Opmerking

• Wanneer [Automatisch detecteren] is opgegeven bij [E-mailmethode voor bestand], bepaalt het apparaat automatisch of een document als een URL-koppeling moet worden verzonden of dat het aan een e-mail wordt toegevoegd volgens de opgegeven instelling.

• Een document dat in het apparaat is opgeslagen, wordt 24 uur nadat het is opgeslagen automatisch verwijderd. De opslagperiode van het bestand in een URL-link kan worden opgegeven bij [Scannereigenschappen][Verzendinstellingen][E-mail (URL-link)][Opslagperiode URL-bestand].

• Verzendinstellingen

• U kunt geen PDF met codering of handtekening opgeven als bestandsindeling van het document bij het verzenden van het document als URL-koppeling in een e-mail.