Op de printer opgeslagen documenten afdrukken vanaf het bedieningspaneel

Om een opgeslagen document af te drukken vanaf het printerstuurprogramma in het apparaat, voert u de afdrukhandeling uit op Afdrukken snel vrijgeven van het bedieningspaneel. De bestandsbeheerder kan ook onnodige documenten verwijderen en documenten ontgrendelen die zijn vergrendeld door een ongeldig wachtwoord in te voeren.

1Druk op het Home-scherm op [Afdrukken snel vrijgeven].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer op het Quick Print Release-scherm de gebruikers-ID die gebruikt is om het document op te slaan.

Voer het wachtwoord in wanneer er documenten met Beveiligde afdruk of Opgeslagen afdruk zijn opgeslagen die beschermd worden door een wachtwoord. Het scherm geeft de documenten weer die overeenkomen met het ingevoerde wachtwoord en de documenten zonder wachtwoord.

Op apparaten waarop RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger is geïnstalleerd, kunt u altijd uw slimme apparaat gebruiken voor de verificatie, in plaats van het wachtwoord in te voeren.

De apparaatfuncties gebruiken via een mobiel apparaat

3Selecteer het document dat u wilt afdrukken.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Voorvertoning: De eerste pagina van het document wordt weergegeven. Als u meerdere documenten selecteert of het document codeert voor opslag in het printerstuurprogramma, kan de voorbeeldweergave niet worden weergegeven.

• Afdrukinst.: Wijzig de afdrukinstellingen voor het geselecteerde document.

De volgende opgeslagen bestanden kunnen niet worden gewijzigd: bestanden die automatisch werden opgeslagen door [Opslaan en foute taak overslaan] of [Directe afdruktaken beperken], bestanden die zijn gecodeerd door de printerdriver en bestanden waarvoor beveiliging tegen kopiëren zonder goedkeuring of achtergrondnummering werd opgegeven.

Als u één gecodeerd document heeft geselecteerd, kunt u alleen het aantal kopieën wijzigen.

Afdrukinstellingen geconfigureerd op het bedieningspaneel

• Bestand. beh.: Wijzig de afdruktijd van een Uitgestelde afdruktaak of het wachtwoord dat is opgegeven voor het document. Als u meerdere documenten selecteert of het document om op de printerdriver op te slaan codeert, wordt het item uitgeschakeld.

Het document versleutelen bij het opslaan

4Druk tweemaal op [Afdrukken].