Opmerkingen over het gebruik van het apparaat

WAARSCHUWING

• Voorkom dat de volgende handelingen worden uitgevoerd vlak bij of in het apparaat, omdat er hierdoor brand of elektrische schokken kunnen ontstaan:
    • Het gebruiken van brandbare sprays, oplosmiddelen, enzovoort

• Het plaatsen van brandbare sprays, oplosmiddelen, enzovoort

• Het plaatsen van houders met vloeistoffen of kleine metalen objecten

VOORZICHTIG

• De ventilatieopeningen van het apparaat mogen niet geblokkeerd zijn. Dit kan leiden tot brand omdat de interne onderdelen oververhit raken.
  • Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt, trek dan aan de stekker zelf en niet aan het snoer. Trek niet met kracht aan het netsnoer. Hierdoor kan het snoer beschadigd raken, wat kan leiden tot brand of elektrische schokken.
  • Als u het apparaat gedurende een langere periode niet gebruikt, zoals tijdens vakanties, dient u om veiligheidsredenen de stekker uit het stopcontact te trekken.

Belangrijk

• Controleer of het resterende geheugen van het faxapparaat 100% is voordat u het apparaat uitschakelt of de stekker uit het stopcontact haalt. Als u het apparaat langer dan een uur uit laat staan of de stekker eruit laat worden alle documenten die zijn opgeslagen in het geheugen van het faxapparaat verwijderd. Als een document verwijderd is, drukt het apparaat automatisch een "Uitschakelrapport" af wanneer u het apparaat de volgende keer aan zet. U kunt de lijst met verwijderde documenten in dit rapport bekijken.

• De stroom in-/uitschakelen

• Wanneer er een fout via een rapport of e-mail wordt gemeld

• Wanneer u meerdere originelen achter elkaar scant, kan de glasplaat warm worden. Dit is geen defect.

• Het gebied rond het ventilatiegat kan warm aanvoelen. Dit wordt veroorzaakt door uitlaatlucht en is geen defect.

• Door temperatuurverandering kan er condensatie ontstaan in het apparaat. Als er condensatie ontstaat dient u het apparaat voor gebruik ten minste twee uur met rust te laten om het te laten acclimatiseren. Ook kunt u de ontvochtiger gebruiken om condensatie te voorkomen.

• Schakel het apparaat niet uit wanneer het bezig is met een proces. Controleer dat alle opdrachten en processen zijn afgerond alvorens het apparaat uit te schakelen.

• Open de klep of de papierlade niet terwijl het apparaat bezig is met een proces. Er kan dan een papierstoring optreden.

• Verplaats of kantel het apparaat niet wanneer het aan staat, en stel het apparaat niet bloot aan trillingen.

Ventilatie

Als u dit apparaat langdurig of veelvoudig in een gesloten ruimte gebruikt zonder goede ventilatie, bespeurt u misschien een rare lucht.

Hierdoor kan het uitgevoerde papier mogelijk ook raar gaan ruiken.

Als u een rare geur ruikt, dient u regelmatig te ventileren om de werkplek aangenaam te houden.

• Stel het apparaat zo in dat het de lucht niet direct richting mensen blaast.

• Ventilatie moet meer dan 30 m3/u/persoon zijn.

Geur van nieuw apparaat

Een nieuw apparaat ruikt mogelijk apart. Deze geur zal in ongeveer een week afnemen.

Als u een rare lucht bespeurt, dient u de ruimte te ventileren.