De bestemmingsmap registreren voor gebruik met Verzenden naar map

Registreer de bestemmingsmap om gescande documenten te verzenden of documenten die per fax zijn verzonden door te sturen naar het adresboek. Geef het protocol op aan de hand van de bestemmingsmap.

Opmerking

1Druk op het Home-scherm op [Adresboek].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk in het scherm Adresboek op [Registreren].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Geef de details van het adres op in het formulier op het tabblad [Naam] en selecteer vervolgens een titel voor sorteren.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op het tabblad [Bestemm.][Map].

5Selecteer het protocol.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • SMB (verzenden naar gedeelde map op computer): Wanneer u bestanden naar een gedeelde map in Windows of macOS verzendt.

• FTP (verzenden naar FTP-server): Wanneer u bestanden naar een map op een FTP-server wilt verzenden.

6Geef het pad naar de map en de verificatiegegevens op.

Wanneer u SMB selecteert

• Pad: Geef de computernaam of het IP-adres op, en druk vervolgens op [Netwerk doorzoeken] om een gedeelde map te selecteren.

• Wanneer de computernaam "User1PC" is en de naam van de gedeelde map "shared_doc" is, geeft u het volgende op:

\\User1PC\shared_doc

• Als het apparaat niet is geconfigureerd om het IP-adres automatisch op te halen, geeft u het pad op door het IP-adres van de computer (bijvoorbeeld "192.168.0.191") en de mapnaam (bijvoorbeeld "Delen") op te geven zoals hieronder:

\\192.168.0.191\Delen

• U kunt de map ook opgeven door op [Bladeren door netwerk] te drukken. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord voor inloggen opgeven voor bepaalde bestemmingen.

• Mapverificatie-informatie: Als u een map wilt registreren die u alleen wilt delen met bepaalde gebruikers/groepen die het apparaat gebruiken, zoals een gedeelde map op een privécomputer, selecteert u [Andere verificatie-informatie opgeven] en geeft u vervolgens de Log-in gebruikersnaam en het Log-in wachtwoord op van een account dat toegang heeft tot de map.

• Als u [Zelfde als beheerdersinstellingen] selecteert, zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord die u heeft opgegeven in [Standaard gebruikersnaam/wachtwoord (verzenden)] van toepassing. Wanneer de gebruikersverificatie is opgegeven, neemt u contact op met de beheerder.

Verzenden (E-mail/Map)

Wanneer u FTP selecteert

• Servernaam: Geef de naam van de FTP-server (hostnaam) op.

• Japanse tekenset: Geef de te gebruiken tekenreeks op voor het verzenden van bestanden.

• Poortnummer: Geef het te gebruiken poortnummer op voor het verzenden van bestanden.

• Pad: Geef het pad naar de map op. Het IPv4-adres kan tevens worden ingevoerd. Wanneer er geen pad is opgegeven, wordt de aanmelddirectory opgegeven.

• Wanneer de mapnaam "gebruiker" is en de naam van de submap "lib" is, voert u het volgende in:

gebruiker/lib

• Wanneer u het absolute pad gebruikt, voert u dit in de indeling "\(gebruiker) \(home) \(gebruiker)" in.

• Mapverificatie-informatie: Als u een map wilt registreren die u alleen wilt delen met bepaalde gebruikers/groepen die het apparaat gebruiken, zoals een gedeelde map op een privécomputer, selecteert u [Andere verificatie-informatie opgeven] en geeft u vervolgens de Log-in gebruikersnaam en het Log-in wachtwoord op van een account dat toegang heeft tot de map.

• Als u [Zelfde als beheerdersinstellingen] selecteert, zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord die u heeft opgegeven in [Standaard gebruikersnaam/wachtwoord (verzenden)] van toepassing. Wanneer de gebruikersverificatie is opgegeven, neemt u contact op met de beheerder.

Verzenden (E-mail/Map)

7Druk op [Verbindingstest], bevestig dat het pad op de juiste manier is geconfigureerd en druk vervolgens op [OK].

8Druk op het tabblad [Gebruikersbeheer/Overige] en stel de vereiste items in.

• Gebruikersbeheer: Geef de verificatiegegevens op om in te loggen en het apparaat te gebruiken.

• Registratiebestemmingsgroep: Selecteer indien nodig een groep waartoe dit adres behoort. Registreer de groep van tevoren.

Groepen in het adresboek registreren

• Weergaveprioriteit: Wanneer de bestemmingen in de volgorde van prioriteit worden gesorteerd, wordt een bestemming met een hogere prioriteit eerder weergegeven dan een bestemming met een lagere prioriteit. Bestemmingen met dezelfde prioriteit worden weergegeven in de volgorde van registratie.

• Bestemmingsbeveiliging: Vink dit selectievakje aan om te vereisen dat de beveiligingscode wordt ingevoerd om de bestemming te selecteren.

De beschermingsfunctie gebruiken om misbruik van adressen te voorkomen

9Druk op [OK].

10Nadat de configuratie is voltooid, drukt u op [Home]().

Opmerking

• Als u een geregistreerde map wilt wijzigen of verwijderen, selecteert u de bestemmingsmap die u wilt wijzigen of verwijderen op het scherm Adresboek en drukt u vervolgens op [Bewerken] of [Verwijderen].

• Als het apparaat niets naar de bestemmingsmap kan sturen die in het adresboek is geregistreerd, blokkeert de firewall van de bestemmingscomputer mogelijk het verzenden van de gegevens. Zie de Help van het besturingssysteem en geef het IP-adres van het apparaat vrijstelling voor de firewall.