De afdrukmethode van het ontvangen faxdocument instellen

Er zijn twee soorten functies waarmee u documenten ontvangen per fax efficiënter kunt afdrukken en toch de leesbaarheid kunt behouden: de functies die automatisch worden toegepast en degene die u handmatig kunt instellen.

Automatische afdrukfuncties

Het apparaat voert een van de volgende functies uit om het ontvangen document in het meest geschikte formaat en richting af te drukken:

De afbeelding roteren tijdens het afdrukken (Beeldrotatie)

Wanneer u een fax ontvangt die overeenkomt met het papierformaat in de lade maar een andere richting heeft, roteert het apparaat de afbeelding automatisch 90 graden met de klok mee en drukt deze af.

• Wanneer er een papierlade is opgegeven in [Papierlade] onder [Faxeigenschappen], drukt het apparaat de ontvangen fax af op het papier uit de opgegeven lade.

• Beeldrotatie wordt niet uitgevoerd voor documenten in B5-formaat.

Papier selecteren op basis van het formaat van het ontvangen document

Het apparaat selecteert de papierlade met papier van hetzelfde formaat als het ontvangen document, en drukt deze automatisch af.

• De breedtes die dit apparaat kan ontvangen zijn A4 en 81/2 × 11. Documenten die smaller zijn dan A4 of 81/2 × 11 worden ontvangen op A4 of 81/2 × 11 in breedte. De lengte van documenten hangt van het document zelf af.

Opmerking

• Wanneer er papier van hetzelfde formaat is geplaatst in meer dan één lade, kunt u de volgorde van de selectie van papierladen opgeven in [Lade-/papierinstellingen][Papierladeprioriteit][Papierladeprioriteit: Fax].

Een pagina afdrukken verspreid over meerdere vellen papier, of verkleinen om te zorgen dat het op één vel past

Wanneer er een document wordt ontvangen dat breder is dan het papier in de laden, kan het apparaat de ontvangen pagina verdelen en afdrukken op meerdere vellen papier, of de afbeelding verkleinen en afdrukken op een enkel vel.

• Wanneer het verschil in breedte van het papier en de ontvangen pagina groter is dan 20 mm (0,8 inch)

De pagina wordt verdeeld en verspreid over meerdere vellen afgedrukt Er worden registratietekens (*) afgedrukt op de plek waar de pagina is verdeeld, en een gedeelte van ongeveer 10 mm (0,4 inch) rondom de verdeellijn wordt afgedrukt op beide vellen.

• Wanneer het verschil in breedte van het papier en de ontvangen pagina kleiner is dan 20 mm

De pagina wordt verkleind zodat hij op een enkel vel papier past.

Opmerking

• U kunt de instellingen hieronder wijzigen. Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger. De instellingen tussen haakjes zijn de fabrieksinstellingen.

• Verkleinde afdruk (Aan)

• Markeringen voor afdrukscheiding (Aan)

• Overlappend afdrukken (Aan)

• Overlappende breedte: kies uit 4, 10 of 15 mm (10 mm)

• De aanbevolen afmeting voor een reeks afdrukken: geef in per stappen van 5 mm tussen 5 en 155 mm (als de originele lengte 20 mm langer is dat de afmeting van het originele papier)

Afdrukfuncties die automatisch worden uitgevoerd volgens voorinstellingen

Door van tevoren de methode op te geven voor het afdrukken van ontvangen documenten, kunt u ontvangen documenten op verschillende manieren afdrukken.

Een document van meerdere pagina's afdrukken op beide zijden van het papier

Wanneer u een document van meerdere pagina's van hetzelfde formaat ontvangt, drukt het apparaat het document af op beide zijden van het papier, als er papier van hetzelfde formaat in het apparaat is geplaatst.

Zie Afdrukken op beide zijden van het papier bij ontvangst van een document met meerdere pagina's voor meer informatie over de instelling.

De pagina's worden afgedrukt om in te binden aan de linkerrand, en de afbeeldingen op de voor- en achterzijden van het papier worden als volgt afgedrukt:

Richting van het ontvangen document

Resultaat dubbelzijdig afdrukken

Afbeeldingen worden in dezelfde richting afgedrukt op de voor- en achterzijden van het papier.

Afbeeldingen worden in de tegenovergestelde richting afgedrukt op de voor- en achterzijden van het papier.

Een document met meerdere pagina's van A5Staand-formaat combineren en afdrukken op één pagina

Wanneer u twee of meer opeenvolgende pagina's van hetzelfde formaat ontvangt (A4Staand en er geen papier van hetzelfde formaat en dezelfde richting aanwezig is in het apparaat, combineert en drukt het apparaat elke twee pagina's op een enkel vel papier af zoals hieronder weergegeven.

• Een document van A5Portrait-formaat: Verkleind en naast elkaar geplaatst op A4Landscape-papier

Zie Pagina's combineren en op één papierzijde afdrukken bij ontvangst van een document met meerdere pagina's voor meer informatie over de instelling.

Meerdere kopieën afdrukken voor een document

Het apparaat drukt van een ontvangen document het opgegeven aantal af. Als u van tevoren het aantal kopieën opgeeft dat u nodig heeft, hoeft u later geen kopieën meer te maken.

Zie Meer dan één kopie van een ontvangen document afdrukken voor meer informatie over de instelling.

Alleen afdrukken op papier van hetzelfde formaat als het ontvangen document

Het apparaat drukt het ontvangen document alleen af wanneer er papier van hetzelfde formaat beschikbaar is in een van de laden (Exact formaat afdrukken). "Papier toevoegen" wordt weergegeven wanneer er geen papier van het optimale formaat aanwezig is in een van de laden. Plaats papier van het juiste formaat in de lade.

Zie Alleen afdrukken wanneer er papier van hetzelfde formaat als het ontvangen document beschikbaar is voor meer informatie over de instelling.

Afdrukken op papier uit de handinvoerlade

Normaal gesproken drukt het apparaat het ontvangen document niet af op papier uit de handinvoerlade, maar u kunt het apparaat configureren om documenten die worden ontvangen van een specifieke afzender af te drukken op het papier in de handinvoerlade.

Zie Instellen welke actie moet worden uitgevoerd bij ontvangst van faxen van verschillende afzenders voor meer informatie over de instelling.

• In de handinvoerlade kunt u papier plaatsen dat niet in een van de andere papierladen kan worden geplaatst.

Afdrukken op beide zijden van het papier bij ontvangst van een document met meerdere pagina's

Documenten worden op beide zijden van het papier afgedrukt wanneer dubbelzijdig afdrukken is ingeschakeld in [Faxeigenschappen][Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand] en voldaan is aan al deze voorwaarden:

• De ontvangen documenten bestaan uit pagina's van hetzelfde formaat

• Er is papier van hetzelfde formaat als het ontvangen document geplaatst in een van de papierladen

• Alle pagina's van het document zijn correct ontvangen in het geheugen van het apparaat

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand][Dubbelzijdig afdrukken].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Aan].

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Opmerking

• Wanneer dubbelzijdig afdrukken wordt ingeschakeld, worden pagina's ook op beide zijden van het papier afgedrukt bij het afdrukken van Transmission Standby-bestanden of opgeslagen bestanden.

• Afhankelijk van de afdrukrichting van het ontvangen document worden de verticale richtingen van de voor- en achterzijden mogelijk omgekeerd.

• Combineren van 2 originelen wordt uitgeschakeld wanneer Dubbelzijdig afdrukken en Combineren van 2 originelen tegelijkertijd worden ingesteld.

• U kunt instellen dat er alleen voor documenten die afkomstig zijn van een specifieke afzender op beide zijden van het papier wordt afgedrukt.

• Instellen welke actie moet worden uitgevoerd bij ontvangst van faxen van verschillende afzenders

Pagina's combineren en op één papierzijde afdrukken bij ontvangst van een document met meerdere pagina's

Schakel [Twee originelen combineren] in [Afdrukinstellingen ontvangstbestand] in [Ontvangstinstellingen] onder [Faxeigenschappen] in.

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand][Twee originelen combineren].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Aan].

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Opmerking

• Twee originelen combineren wordt uitgeschakeld wanneer Dubbelzijdig afdrukken en Twee originelen combineren tegelijkertijd worden ingesteld.

Meer dan één kopie van een ontvangen document afdrukken

Configureer deze functie in [Faxeigenschappen][Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand][Afdrukhoeveelheid ontvangstbestand].

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand][Afdrukhoeveelheid ontvangstbestand].

4Geef aan hoeveel kopieën u wilt afdrukken en druk op [OK].

5Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Opmerking

Alleen afdrukken wanneer er papier van hetzelfde formaat als het ontvangen document beschikbaar is

Schakel [Exact formaat afdrukken] in [Afdrukinstellingen ontvangstbestand] in [Ontvangstinstellingen] onder [Faxeigenschappen].

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Ontvangstinstellingen][Afdrukinstellingen ontvangstbestand][Exact formaat afdrukken].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Aan].

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Een ontvangen document van een speciale afzender afdrukken op papier uit de handinvoer

Noteer de bestemmingsnaam en het faxnummer en configureer vervolgens de instellingen in [Speciale afzender registreren] van [Ontvangstinstellingen] onder [Faxeigenschappen].

1Druk op [Fax] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Taakstatus] op het faxscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Ontvangstresultaat] om door de afzendersgegevens te bladeren op het bedieningspaneel, of druk op Rapporten om de informatie in het ontvangstrapport te bekijken.

Door de afzendersgegevens bladeren op het bedieningspaneel

1. Druk op [Ontvangstresultaat] en selecteer [Alles weergeven] of [Opgegeven periode weergeven].

2. Controleer het veld "Afzender".

Afbeelding van bedieningspaneel

Noteer de naam van de afzender, met aandacht voor het gebruik van hoofdletters.

Het rapport bekijken voor afzendersgegevens

1. Druk op [Records afdrukken] en selecteer het overdrachtsrapport dat u wilt afdrukken.

2. Controleer de kolom "Verzender" onder .

4Druk nadat u de gegevens heeft bekeken op [Instellingen] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

5Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [Ontvangstinstellingen][Speciale afzender registreren][Registreren/Wijzigen/Verwijderen] om het scherm voor het programmeren van speciale afzenders weer te geven.

7Druk op [Registreer].

8Geef de naam of het faxnummer van de afzender op om de fax die u van die afzender heeft ontvangen, af te drukken op het papier dat in de handinvoer is geladen.

Afbeelding van bedieningspaneel

Zorg ervoor dat u de gegevens correct overneemt van de notitie die u bij stap 3 heeft gemaakt.

9Stel de voorwaarde in die bij de programmeerde instelling past.

• Voll. overeenk.: Het apparaat drukt ontvangen faxen af op het papier in de handinvoer wanneer de gegevens van de afzender volledig overeenkomen met de geregistreerde gegevens.

• Ged. overeenk.: Het apparaat drukt ontvangen faxen af op het papier in de handinvoer wanneer de gegevens van de afzender gedeeltelijk overeenkomen met de geregistreerde gegevens.

10Selecteer [Handinvoer] in [Papierlade per afzender].

11Druk op [OK].

12Druk op [Sluiten].

13Stel [Functie Speciale ontvangst] in op [Aan] op het scherm [Speciale afzender registreren].

14Druk op [OK].

15Druk op [Papierformaat handinvoer] om het formaat op te geven.

Afbeelding van bedieningspaneel

16Druk op [OK].

17Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Opmerking

• Controleer het maximum aantal vellen dat kan worden geladen en het aangepaste formaat dat kan worden gebruikt in de handinvoer voordat u papier in de handinvoer gaat plaatsen.

• Aanbevolen papierformaten en -typen

• Wanneer u afdrukt op papier dat kleiner is dan A4, wordt de afdrukpagina mogelijk opgedeeld of bijgesneden aan de randen.

• Wanneer u deze functie gebruikt, wordt de functie Roteren met 180 graden, die beschikbaar is bij Beeldrotatie of Dubbelzijdig, uitgeschakeld.

• Papier dat te groot is kan kreuken, niet worden verzonden of vastlopen.

• Het afdrukgebied is afhankelijk van de apparaatconfiguratie, de resolutie en de verticale lengte van originelen.