Toegangsrechten opgeven voor documenten die zijn opgeslagen op de documentserver

U kunt toegangsrechten opgeven (toestemming om een document te lezen of te bewerken) voor documenten die zijn opgeslagen op de documentserver om ongeoorloofd gebruik te voorkomen. Alleen gebruikers met toegangsrechten kunnen bewerkingen op het document uitvoeren die binnen zijn/haar rechten vallen.

• De gebruiker die het document heeft opgeslagen of de beheerder van het document kan de toegangsrechten opgeven. Toegangsrechten kunnen worden toegewezen aan gebruikers die in het adresboek zijn geregistreerd.

• Stel gebruikersverificatie van tevoren in op het apparaat. Als u een document wilt beveiligen terwijl gebruikersverificatie niet is opgegeven, kunt u het document met een wachtwoord beveiligen tijdens het opslaan.

De gegevens van documenten bekijken en bewerken in documentserver

Opmerking

1Druk in het Home-scherm op [Document Server].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Op het scherm van de documentserver selecteert u de gewenste map.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Selecteer het document waarvan u de toegangsrechten wilt opgeven en druk vervolgens op [Bestandsinf. wijzigen].

4Druk op [Wijz. toeg.privil.].

5Druk op [Progr/Wijz/Verwijd] voor [Toestem. voor Gebr./Groep.].

6Druk op [Nieuw progr.].

7Selecteer de gebruiker aan wie u toegangsrechten wilt verlenen en druk vervolgens op [Afsluiten].

Afbeelding van bedieningspaneel

8Druk op [Programmeren/wijzigen] om de gebruiker te selecteren en geef vervolgens de toegangsrechten op.

De toegangsrechten houden het volgende in:

• Alleen-lezen: Toestemming om het document te lezen en af te drukken.

• Bewerken: dezelfde rechten als voor [Alleen-lezen] en toestemming om de printerinstellingen te wijzigen.

• Bewerken/Verwijderen: dezelfde rechten als voor [Bewerken] en toestemming om het document te verwijderen.

• Volledig beheer: dezelfde rechten als voor [Bewerken/Verwijderen], en toestemming om de toegangsrechten op te geven.

9Druk op [Afsluiten][OK][OK].

Opmerking

• Als u de toegangsrechten wilt annuleren, drukt u, nadat stap 5 is uitgevoerd, op [Verwijderen] om de gebruiker te selecteren en drukt u vervolgens op [Ja].