Vergrote of verkleinde kopieën maken

U kunt het origineel vergroten of verkleinen aan de hand van de volgende methodes:

• Vergroten of verkleinen volgens een bepaalde verkleiningsverhouding of volgens een bepaald formaat (Zoomen/Verkleinen/Vergroten/Formaat vergroten)

• Vergroten of verkleinen volgens het papierformaat (Automatisch verkleinen/vergroten)

• Enigszins verkleinen (Marge creëren)

Een kopieerverhouding of -formaat opgeven

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Plaats het origineel.

Een origineel op de scanner plaatsen

Het basispunt voor verkleinen/vergroten is verschillend voor de glasplaat en de automatische documentinvoer (ADF), zoals in de volgende tabel wordt weergegeven:

Plaatsingspositie

Basispunt

Vergroten

Verkleinen

Glasplaat

Vergroot of verkleind vanuit positie linksboven.

Automatische documentinvoer (ADF)

Vergroot of verkleind vanuit positie linksonder

Wanneer u dubbelzijdige originelen in de ADF plaatst, is de rechterbovenhoek van het origineel het basispunt voor de vergroting/verkleining van de achterkant. Als u vanaf hetzelfde punt wilt vergroten of verkleinen, plaatst u het origineel op de glasplaat en voert u dubbelzijdig kopiëren uit.

3Druk op [Origineel Formaat] op het scherm Kopiëren en geef het formaat van uw origineel op.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als de toets niet wordt gevonden, selecteert u deze in [Origineelinstelling].

Origineelformaten opgeven

4Druk op [Kopieerverhouding] en selecteer een kopieerverhouding of -formaat.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u een ander(e) kopieerverhouding of -formaat opgeeft dan de weergegeven instelling, drukt u op [Overige] en voert u de volgende procedure uit.

Een kopieerverhouding opgeven (Zoomen/Verkleinen/Vergroten)

Voer een waarde in of selecteer de kopieerverhouding.

Afbeelding van bedieningspaneel

Een formaat opgeven (Vergrotingsformaat)

Druk op [Kopieerform. opgeven] en geef de lengte op van het origineel en de gekopieerde afbeelding.

5Druk op [Starten].

Opmerking

• U kunt de opties van de kopieerverhouding die op het scherm Kopie worden weergegeven, wijzigen wanneer u op [Kopieerverhouding] drukt. U kunt tevens de vergrotings- en verkleiningsverhoudingen wijzigen die worden weergegeven wanneer er op [Kopieerverhouding][Overige] wordt gedrukt op het scherm Kopie.

• Verkl./Vergr.

Vergroten of verkleinen aan de hand van het papierformaat

Het origineel wordt vergroot of verkleind zodat het op het opgegeven papierformaat past (Schalen op papierformaat)

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Origineel Formaat] op het scherm Kopiëren en geef het formaat van uw origineel op.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als de toets niet wordt gevonden, selecteert u deze in [Origineelinstelling].

Origineelformaten opgeven

4Op het scherm Kopiëren drukt u op [Kopieerverhouding] en vervolgens op [Aanpas. aan pap.form.].

Afbeelding van bedieningspaneel

5Selecteer de lade waarin het te gebruiken papier is geplaatst.

Wanneer de richtingen van het origineel en het papier in de papierlade niet overeenkomen, draait het apparaat de gekopieerde afbeelding automatisch. Als u bijvoorbeeld een origineel in A4-formaat (81/2 × 11) wilt verkleinen naar A5-formaat (51/2 × 81/2), kunt u zowel A5 (51/2 × 81/2)Landscape als A5 (51/2 × 81/2)Portrait selecteren.

6Druk op [Starten].

Enigszins verkleinen om de marges te vergroten

Het origineel wordt verkleind tot 93% en afgedrukt in het midden van het papier. Deze instelling is handig als u een origineel op papier van hetzelfde formaat wilt kopiëren zonder dat de randen worden afgekapt wanneer ze op volledige grootte worden gekopieerd of om de marges te vergroten.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Op het scherm Kopie drukt u op [Marge creëren].

Afbeelding van bedieningspaneel

Wanneer de toets niet wordt weergegeven, registreert u [Marge creëren] met behulp van [Functie personaliseren: Kopiëren (standaardmodus)] of [Functie personaliseren: Kopiëren (modus Alles weergeven)].

Overige (Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen)

4Druk op [Starten].

Opmerking

• U kunt de kopieerverhouding van [Marge creëren] wijzigen in een andere waarde dan 93%.

• Verkl./Vergr.