Gescande kleuren aanpassen en verwerken tijdens het kopiëren

U kunt een bepaalde kleur in het origineel wissen of de kleurtoon aanpassen tijdens het kopiëren. Gebruik deze functies om te kopiëren met minder toner uit cartridges waarvan de resterende hoeveelheid laag is of om de oorspronkelijke kleur duidelijker te reproduceren.

Alleen een opgegeven kleur wissen (Kleur wissen)

Een bepaalde kleur in de afbeelding van het origineel verwijderen en vervolgens kopiëren.

Een opgegeven kleur verangen door een andere (Kleur converteren)

Het blauwe deel van het origineel kan bijvoorbeeld worden vervangen door het oranje bij het kopiëren. Er kunnen maximaal vier kleuren tegelijk worden vervangen.

Afbeelding van kleur converteren

Belangrijk

• Deze functie is beschikbaar op apparaten die voorzien zijn van RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger.

De algehele kleurtoon aanpassen (Kleurbalans aanpas.)

Wanneer het gekopieerde resultaat roder of blauwer is dan het origineel, dient u de kleurbalans aan te passen.

De kleurtoon van de specifieke kleur aanpassen (Kleur aanpassen)

U kunt de specifieke kleuren (geel, rood, magenta, blauw, cyaan en groen) aanpassen door ze te mengen met aangrenzende kleuren in het kleurenspectrum.

Kleuren vervangen op het volledig blad (Kleuroverlay)

Deze functie vervangt een opgegeven kleur op het volledige uitvoervel.

Illustratie van kleuroverlay

Belangrijk

• Deze functie is beschikbaar op apparaten die voorzien zijn van RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger.

• Kleuroverlay kan de kleur van de afbeelding wijzigen, omdat het volledige origineel gekleurd zal worden.

Een specifieke kleur wissen en vervolgens kopiëren

De functie Kleur wissen is uitgeschakeld wanneer [Kleur] of [Zwart-wit] is geselecteerd in Kleurmodus.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Full color] of [Zwart-wit] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Kleur wissen].

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

4Selecteer de kleur die u wilt wissen en druk vervolgens op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

U kunt maximaal vier kleuren tegelijk wissen.

6Druk op [Starten].

Opmerking

Kopiëren door de algehele kleurtoon aan te passen

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Kleurbalans aanpas.] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

3Pas de kleurbalans aan en druk vervolgens op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

Sleep van de aangepaste kleur naar rechts of links.

De kleurbalans opslaan

Nadat de kleurbalans is aangepast, drukt u op [Kleurbalansprogramma] om de huidige aangepaste waarde op te slaan. Als u hetzelfde origineel nogmaals wilt kopiëren, kunt u deze instellingen gebruiken.

• Als u de kleurbalans wilt opslaan, selecteert u [Programma] en selecteert u de programmeertoets die u wilt opslaan. De bestaande instelling wordt overschreven wanneer u een programmatoets selecteert die al is geregistreerd als een instelling.

• Als u de opgeslagen kleurbalans wilt oproepen, selecteert u [Oproepen] en selecteert u vervolgens de programmeertoets die u wilt oproepen.

5Druk op [Starten].

Een origineel kopiëren met het vervangen van een opgegeven kleur door een andere

Kleur converteren is ingeschakeld bij het selecteren van [Kleur] in Kleurmodus.

Registreer een combinatie van kleuren vóór en na conversie.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Kleur] op het scherm Kopiëren.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Kleur converteren] op het scherm Kopiëren.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

4Selecteer de [Conversie 1].

5Geef de kleur en dichtheid om te converteren op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  1. Druk op [Huidig] om de kleur die in het origineel geconverteerd moet worden op te geven.

2. Druk op [Nieuw] om de kleur op te geven die zal worden gebruikt in de plaats van de opgegeven kleur in het origineel.

3. Pas de dichtheid aan van Nieuw en druk daarna op [OK].

6Druk om een andere kleur te converteren op [Conversie 2] tot [Conversie 4] om een combinatie van kleur en dichtheid op te geven.

7Druk op [OK].

9Druk op [Starten].

Opmerking

• U kunt het kleurbereik in vijf niveaus aanpassen vóór conversie. Als u bijvoorbeeld [Groter] selecteert en [Rood] opgeeft voor conversie, worden kleuren in de buurt van magenta of oranje ook geconverteerd. Configureer de instelling in [Kleurgevoeligheid].

• Scannen (Kopieerapparaat/Document Server eigenschappen)

Kopiëren door de kleurtoon van de specifieke kleur aan te passen

De functie Kleur aanpassen is ingeschakeld wanneer [Automatische kleurselectie] of [Full color] is geselecteerd in Kleurmodus.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Automatische kleurselectie] of [Kleur] in het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Kleur aanpassen] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

4Sleep van de aangepaste kleur naar rechts of links.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Terwijl u de weergave op het scherm in de gaten houdt, sleept u om de kleur aan te passen.

• U kunt maximaal drie kleuren tegelijkertijd aanpassen.

5Druk op [OK].

7Druk op [Starten].

Kopiëren met het vervangen van kleuren op het volledige vel

Kleuroverlay is ingeschakeld wanneer [Kleur]/[Zwart-wit]/[Overige] is geselecteerd in Kleurmodus.

Geef een kleur en dichtheid op om te vervangen.

1Druk op [Kopie] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Full color] of [Zwart-wit] op het scherm Kopie.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Kleuroverlay] op het scherm Kopiëren.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als u de toets niet kunt vinden, selecteert u deze in [Bewerken/Kleur].

4Geef de kleur en de dichtheid van de overlay aan en druk daarna op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [Starten].