För att visa eller ange inställningar för automatiskt utbyte av krypteringsnyckel, använd kommandot: "ipsec ike".

Visa aktuella inställningar

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default}

• För att se inställningarna 1-4, ange nummer [1-4].

• För att visa standardinställningen ska du ange: [default].

• Anger man inte något värde visas samtliga inställningar.

Avaktivera inställningar

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} disable

• För att avaktivera inställningarna 1-4, ange nummer [1-4].

• För att avaktivera standardinställningarna ska du ange: [default].

Ange den användarspecifika lokala adressen/fjärradressen.

msh> ipsec ike {1|2|3|4} {ipv4|ipv6} "local address" "remote address"

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] och adresstypen för att ange lokal adress och fjärradress.

• För att ställa in värden för lokala adresser/fjärradresser, ange masklen genom att ange [/] och ett heltal mellan 0-32 när du ställer in en IPv4-adress. När du ställer in en IPv6-adress, ange masklen genom att ange [/] och ett heltal mellan 0-128.

• Att inte ange ett adressvärde gör att aktuell inställning visas.

Ange adresstypen i standardinställning

msh> ipsec ike default {ipv4|ipv6|any}

• Ange adresstypen för standardinställningen.

• För att ange både IPv4 och IPv6 ska du ange: [any].

Inställning av säkerhetspolicy

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} proc {apply|bypass|discard}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange säkerhetspolicyn för den adress som har angivits i den markerade inställningen.

• För att använda IPsec på relevanta paket ska du ange: [apply]. För att använda IPsec ska du ange: [bypass].

• Om du anger [discard] kasseras alla paket som IPsec kan tillämpas på.

• Anger man inte en säkerhetspolicy visas aktuell inställning.

Inställning av säkerhetsprotokoll

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} proto {ah|esp|dual}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange säkerhetsprotokollet.

• För att ange AH ska du ange: [ah]. För att ange ESP ska du ange: [esp]. För att ange AH och ESP ska du ange: [dual].

• Att inte ange ett protokoll gör att den aktuella inställningen visas.

Inställning av IPsec kravnivå

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} level {require|use}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange kravnivån för IPsec.

• Om du anger [require] kommer data inte att överföras när IPsec inte kan användas. Om du anger [use] kommer data att överföras normalt när IPsec inte kan användas. När IPsec kan användas utförs IPsec-överföring.

• Anger man inte en kravnivå visas den aktuella inställningen.

Inställning för inkapslingsläge

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} mode {transport|tunnel}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange inkapslingsläget.

• För att ange transportläge ska du ange: [transport]. För att ange tunnelläge ska du ange: [tunnel].

• Om du har ställt in adresstypen i standardinställningen till [any] kan du inte använda [tunnel] i inkapslingsläge.

• Att inte ange ett inkapslingsläge gör att den aktuella inställningen visas.

Inställning av tunneländpunkt

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} tunneladdr "beginning IP address" "ending IP address"

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange slutet på tunneln som börjar och avslutar IP-adressen.

• Anger man inte vare sig start- eller slutadress visas den aktuella inställningen.

Inställning av autentiseringsmetod för IKE-partner

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} auth {psk|rsasig}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange autentiseringsmetoden.

• Ange [psk] för att använda en delad nyckel som autentiseringsmetod. Ange [rsasig] för att använda ett certifikat som autentiseringsmetod.

• Du måste även ange PSK-teckensträngen när du väljer [psk].

• Observera att om du väljer "Certifikat" måste certifikatet för IPsec installeras och anges innan det kan användas. Använd Web Image Monitor för att installera och ange certifikatet.

Inställning av PSK-teckensträng

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} psk "PSK character string"

• Om du väljer PSK som autentiseringsmetod ska du ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange PSK-teckensträngen.

• Ange teckensträngen med ASCII-tecken. Det går inte med förkortningar.

Inställning av hash-algoritm för ISAKMP SA (fas 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 hash {md5|sha1|sha256|sha384|sha512}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange hash-algoritmen för ISAKMP SA (fas 1).

• Anger man inte hash-algoritm visas den aktuella inställningen.

Inställning av krypteringsalgoritm för ISAKMP SA (fas 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 encrypt {des|3des|aes128|aes192|aes256}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange krypteringsalgoritmen för ISAKMP SA (fas 1).

• Anger man inte en krypteringsalgoritm visas den aktuella inställningen.

Inställning av Diffie-Hellmangrupp för ISAKMP SA (fas 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 dhgroup {1|2|14}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange Diffie-Hellman-gruppnumret för ISAKMP SA (fas 1).

• Ange vilket gruppnummer som ska användas.

• Anger man inte något gruppnummer visas den aktuella inställningen.

Inställning av giltighetsperiod för ISAKMP SA (fas 1)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph1 lifetime "validity period"

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange giltighetsperioden för ISAKMP SA (fas 1).

• Ange giltighetsperioden (i sekunder) från 300 till 172 800.

• Anger man inte en giltighetsperiod visas den aktuella inställningen.

Inställning av autentiseringsalgoritm för IPsec SA (fas 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 auth {hmac-md5|hmac-sha1|hmac-sha256|hmac-sha384|hmac-sha512}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange autentiseringsalgoritmen för IPsec SA (fas 2).

• Skilj multipla poster åt i autentiseringsalgoritmen med ett komma (,). De aktuella inställningsvärdena visas i högsta prioritetsordning.

• Anger man ingen autentiseringsalgoritm visas den aktuella inställningen.

Inställning av krypteringsalgoritm för IPsec SA (fas 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 encrypt {null|des|3des|aes128|aes192|aes256}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange krypteringsalgoritmen för IPsec SA (fas 2).

• Skilj multipla poster åt i autentiseringsalgoritmen med ett komma (,). De aktuella inställningsvärdena visas i högsta prioritetsordning.

• Anger man inte en krypteringsalgoritm visas den aktuella inställningen.

Inställning av PFS för IPsec SA (fas 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 pfs {none|1|2|14}

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange Diffie-Hellman-gruppnumret för IPsec SA (fas 2).

• Ange vilket gruppnummer som ska användas.

• Anger man inte något gruppnummer visas den aktuella inställningen.

Inställning av giltighetsperiod för IPsec SA (fas 2)

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default} ph2 lifetime "validity period"

• Ange det separata inställningsnumret [1-4] eller [default] och ange giltighetsperioden för IPsec SA (fas 2).

• Ange giltighetsperioden (i sekunder) från 300 till 172 800.

• Anger man inte en giltighetsperiod visas den aktuella inställningen.

Nollställa inställningsvärden

msh> ipsec ike {1|2|3|4|default|all} clear

• Ange det enskilda inställningsnumret [1-4] eller [default] och återställ sedan den angivna inställningen. Om du anger [all] återställs alla inställningar inklusive standardinställningen.