Konfigurera IEEE 802.1X-autentisering

IEEE 802.1X är en autentiseringsfunktion som kan användas med både kabelanslutet och trådlöst nätverk. Autentisering utförs av autentiseringsservern (RADIUS-servern).

Du kan välja 4 typer av autentiseringsmetoder för EAP: EAP-TLS, LEAP, EAP-TTLS och PEAP. Notera att varje EAP autentiseringsmetod har olika konfigurationsinställningar och autentiseringsförfaranden.

Följande typer och krav på certifikat finns:

EAP-typ

Certifikat som krävs

EAP-TLS

Webbplatscertifikat, enhetscertifikat (IEEE 802.1X-klientcertifikat)

LEAP

-

EAP-TTLS

Webbplatscertifikat

PEAP

Webbplatscertifikat

PEAP (Fas 2 är endast för TLS)

Webbplatscertifikat, enhetscertifikat (IEEE 802.1X-klientcertifikat)