Kontrollera certifikatets giltighetsperiod

Giltighetsperioden för ett certifikat som används med S/MIME verifieras när du skickar e-post.

Du kan ändra tidpunkten då giltighetsperioden kontrolleras.

Driftläge

Beskrivning

Security Priority

Giltighetsperioden verifieras vid följande tidpunkter:

Användarcertifikat

(a) När adressen väljs

(b) När [Start] är intryckt

Enhetscertifikat

(c) När den första adressen väljs

(d) När [Start] är intryckt

Performance Priority

Åtgärd (b) och (c) har uteslutits.

Det kan ta längre tid att verifiera giltighetsperioden om adressen är vald eller [Start] är nertryckt. Välj "Prioritera prestanda" för att förkorta tiden.

1Logga in som nätverksadministratör från Web Image Monitor.

2Peka på [Enhetshantering] och klicka sedan på [Konfiguration].

3Klicka på [S/MIME] under "Säkerhet".

4I "Driftläge" väljer du [Säkerhetsprioritet] eller [Prestandaprioritet].

5Klicka på [OK].

6Logga ut.

Obs

• Om ett certifikat var giltigt när det överfördes men har gått ut innan e-postmeddelandet hämtas från mailservern till klientdatorn, så är det möjligt att e-postmeddelandet inte hämtas.

• Om ett fel inträffar utanför certifikatets giltighetsperioden när ett S/MIME-e-postmeddelande skickas automatiskt kommer felet att rapporteras via e-post med vanlig text, till e-postavsändaren eller administratören. Felmeddelandets innehåll kan läsas i jobbloggen. När du använder S/MIME ska du alltid se till att funktionen för hämtning av jobbloggar är aktiverad. För mer information om hur man granskar loggarna, se Hantera loggfiler.