Konfigurera S/MIME

Genom att registrera ett användarcertifikat i adressboken, kan du skicka e-post som är krypterad med en allmän nyckel som hindrar innehållet från att ändras under överföring. Du kan också förhindra förfalskning(spoofing) genom att installera ett enhetscertifikat på maskinen och bifoga en elektronisk signatur som skapats med en privat nyckel. De här funktionerna kan tillämpas separat eller, för större säkerhet, tillsammans.

För att skicka krypterad e-post måste både avsändare (denna maskin) och mottagare stödja S/MIME.

Viktigt

• Om du vill använda S/MIME måste du först ange [E-postadress för administratör] i [System Settings].

Kompatibla e-postprogram

S/MIME-funktionen kan användas med följande program:

• Microsoft Outlook 2003 och senare

• Thunderbird 3.1.7 och senare

• Windows Live Mail

Obs

• Om en elektronisk signatur anges för en e-postadress visas adressen till maskinens administratör i fältet "Från" och användarens avsändaradress visas i fältet "Svara till".

• När du skickar e-post både till användare vars e-postklient stöder S/MIME samt användare vars e-postklienter inte stöder det, kommer e-postmeddelandet att vara krypterat för S/MIME-klienter medan det visas som vanlig text för icke-S/MIME-klienter.

• När man använder S/MIME, är storleken på e-posten större än normalt.

• För mer information om hur man använder S/MIME med skannerfunktionen, se Skanner.