Hantera loggfiler

Genom att samla in loggarna som är lagrade i maskinen kan du spåra detaljerade uppgifter angående maskinåtkomst, användaridentiteter, maskinanvändning samt felhistorik.

Loggarna kan raderas periodvis för att frigöra plats på hårddisken.

Loggarna kan visas via Web Image Monitor eller logghämtningsservern. Insamlade loggar kan konverteras till CSV-filer och laddas ner, alla på samma gång. De kan inte läsas direkt från hårddisken.

Loggtyper

3 typer av loggar lagras på maskinen: jobblogg, åtkomstlogg och miljöanpassad logg.

• Jobblogg

Lagrar detaljer om användarfilrelaterade åtgärder som kopiering, utskrift och sparande i Dokumentserver samt kontrollpanelåtgärder som att skicka skanningsfiler och utskriftsrapporter (konfigurationslistan, till exempel).

• Åtkomstlogg

Lagrar information om inloggnings- och utloggningsaktiviteter, lagrade filåtgärder som att skapa, redigera och radera, kundteknikerhantering som formatering av hårddisk, systemåtgärder som granskning av resultaten av loggöverföringar samt säkerhetsåtgärder som att ange inställningar för kryptering, upptäckt av obehörig åtkomst, användarutelåsning och firmware-autentisering.

• Miljöanpassad logg

Lagrar information om huvudströmbrytarens PÅ, AV, strömstatusövergångar, körtider eller tidsintervaller mellan jobb, pappersförbrukning per timme, strömförbrukning.

Obs

• Mer information om logghämtning finns i handboken för logghämtningsservern.

• Om du använder logghämtningsservern måste du konfigurera inställningarna för loggöverföring på logghämtningsservern.