Konfigurera inställningar för SSL/TLS

Att konfigurera maskinen för att använda SSL/TLS gör det möjligt att kryptera kommunikation. Genom att göra det förhindrar du att data fångas upp, knäcks eller manipuleras under överföringen.

Flöde av SSL/TLS-krypterad kommunikation

1. För att få åtkomst till maskinen från en användares dator, be om SSL/TLS-enhetscertifikat och publik nyckel.

Bild som visar krypterad SSL-/TLS-kommunikation

2. Enhetens certifikat och publik nyckel sänds från maskinen till användarens dator.

Bild som visar krypterad SSL-/TLS-kommunikation

3. Den delade nyckel som skapats med datorn krypteras med den publika nyckeln, som skickas till maskinen och avkrypteras med den privata nyckeln i maskinen.

Bild som visar krypterad SSL-/TLS-kommunikation

4. Den delade nyckeln används för kryptering och dekryptering av data och därigenom uppnås säker överföring.

Bild som visar krypterad SSL-/TLS-kommunikation

Konfigurationsflöde vid använding av ett självsignerat certifikat

1. Skapa och installera enhetscertifikatet:

Skapa och installera ett enhetscertifikat från kontrollpanelen eller Web Image Monitor.

2. Aktivera SSL/TLS:

Aktivera SSL-/TLS-inställningen med hjälp av Web Image Monitor.

Konfigurationsflöde vid användning av certifikat från certifikatutfärdare

1. Skapa ett enhetscertifikat och ansök hos utfärdaren:

Efter att du har skapat ett enhetscertifikat i Web Image Monitor, ansök hos certifikatutfärdare.

Hantering av program efter skapandet av certifikatet beror på certifikatsutfärdaren. Följ instruktionerna från utfärdaren av certifikatet.

2. Installera enhetscertifikatet:

Installera enhetscertifikatet med Web Image Monitor.

3. Aktivera SSL/TLS:

Aktivera SSL-/TLS-inställningen med hjälp av Web Image Monitor.

Obs

• Du kontrollerar att SSL/TLS-konfigurationen är aktiverad genom att ange "https://(maskinens IP-adress eller värdnamn)/" i adressfältet på din webbläsare för att få åtkomst till den här maskinen. Om meddelandet "Sidan kan inte visas" kommer upp är den aktuella SSL/TLS-konfigurationen ogiltig. Kontrollera konfigurationen.

• Om du aktiverar SSL/TLS för IPP (skrivarfunktioner) krypteras skickade data, vilket förhindrar att de fångas upp, analyseras eller manipuleras.