Användarinställning för SSL/TLS

Vi rekommenderar att du efter installation av ett självsignerat certifikatet eller enhetscertifikat från en privat certifikatsutfärdare på en huvudenhet, och efter aktivering av SSL/TLS (kommunikationskryptering) instruerar användare att installera certifikatet på sina datorer. Det är särskilt viktigt för användare som skriver ut via IPP-SSL från Windows Vista/7/8/8.1 och Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2 att installera certifikatet. Nätverksadministratören måste uppmana samtliga användare att installera certifikatet.

Välj [Betrodda rotcertifikatutfärdare] för lagringsplats för certifikatet vid åtkomst till maskinen via IPP.

Obs

• Vidta lämpliga åtgärder när du får en fråga från en användare angående problem som ett utgånget certifikat.

• Om ett certifikat utfärdat av en certifikatutfärdare är installerat på maskinen, kontrollera certifikatets lagringsplats med certifikatutfärdaren.

• För att ändra värdnamnet eller IP-adressen i [Nätverksnamn] för enhetscertifikatet när du använder operativsystemets standard-IPP-port i Windows Vista/7/8/8.1 eller Windows Server 2008/2008 R2/2012/2012 R2, tar du först bort den tidigare konfigurerade PC-skrivaren och installerar den igen efter ändring av [Nätverksnamn]. För att även ändra inställningar för användarautentisering (användarnamn och lösenord), ta först bort den tidigare konfigurerade PC-skrivaren och installera den igen när autentiseringsinställningarna har ändrats.