Kryptera data på maskinen

FÖRSIKTIGT

• Se till att SD-kort och USB-minnen hålls utom räckhåll för barn. Kontakta läkare omdelbart om ett barn råkar svälja ett SD-kort eller USB-minne.

Även om minnesenheten eller hårddisken blir stulen kan dataläckage förhindras genom kryptering av all data på maskinen som adressbok, autentiseringsdata och filer.

När du aktiverat kryptering kommer all data som sedan lagras på maskinen att krypteras.

Du kan också välja att kryptera eller radera de data som lagras på maskinen för tillfället.

Krypteringsalgoritmen är AES-256.

Data som är krypterad

Den här funktionen krypterar data som lagras i maskinens NVRAM (minne som finns kvar även efter att maskinen har stängts av) och på hårddisken.

Följande data krypteras:

NVRAM

• Information om systeminställningar

• Information om inställningar för nätverk I/F

• Information om användarkod

• Räkneverksinformation

Hårddisk

• Adressbok

• Programmet Embedded Software Architectures program/loggar

• Loggar (jobblogg/åtkomstlogg/miljöanpassad logg)

• Skickad/mottagen e-post

• Registrerade fonter

• Spooljobb

• Miniatyrbilder över lagrade dokument

• Lagrade dokument

• Registrerade stämplar

Typ av kryptering

Ange om du vill kryptera befintlig data och ha den kvar på hårddisken eller radera (formatera) den. Krypteringen tar lång tid om du ska ha kvar stora mängder data. NVRAM-data kommer inte raderas (initialiseras).

Inställning

Data som sparas.

Data som ska initieras

Tidsåtgång

Endast filsystems data

• Adressbok

• Programmet Embedded Software Architectures program/loggar

• Loggar (jobblogg/åtkomstlogg/miljöanpassad logg)

• Skickad/mottagen e-post

• Registrerade fonter

• Spooljobb

• Miniatyrbilder över lagrade dokument

• Lagrade dokument (dokument som lagrats på Dokumentservern och i Säker utskrift/Provutskrift/Lagrad utskrift/Utskriftskö)

• Registrerade stämplar

Cirka 2 timme och 15 minuter

All data

All data:

Både data som ska sparas och som inte ska sparas när [Endast filsystemsdata] anges

Inget

Cirka 6 timme och 45 minuter

Formatera all data

Inget

All data:

Både data som ska sparas och som inte ska sparas när [Endast filsystemsdata] anges

Flera minuter

Anvisningar för att aktivera krypteringsinställningar

• Om du använder programmet Embedded Software Architecture eller App2Me ska du vara noga med at ange [Endast filsystems data] eller [All data].

• Observera att maskinens inställningar inte initieras till systemstandard även om [Formatera all data], [Endast filsystems data] eller [All data] anges.

Återställa data

• Återställ krypterad data för att överföra data till en ny maskin. För mer information, kontakta en servicetekniker.

• Krypteringsnyckeln som används vid datakrypteringen krävs för att återställa data.

• Du kan välja mellan att skriva ut krypteringsnyckeln eller att lagra den på ett SD-kort.

• Du kan ändra krypteringsnyckeln senare.