Aktivera krypteringsinställningar

Viktigt

• Maskinen kan inte användas när data krypteras.

• När krypteringsprocessen har startat kan den inte avbrytas. Se till att maskinens strömförsörjning inte bryts under krypteringsprocessen. Om maskinens ström slås av under krypteringsprocessen kommer hårddisken att förstöras och all data kommer att bli oanvändbar.

• Krypteringsnyckel krävs för att återställa data om det är fel på maskinen. Se till att förvara krypteringskoden säkert för att återfå säkerhetskopierad data.

• Krypteringen startas efter att du har slutfört kontrollpanelsprocessen och startat om maskinen genom att slå av och sedan på strömbrytaren. Om både funktionen för Radera allt minnesamt funktionen för kryptering har angivits börjar krypteringen när den data som lagrats på hårddisken har skrivits över och maskinen har startats om genom att strömbrytaren slås av och på.

• Om du använder Radera allt minnet och kryptering samtidigt, och väljer att skriva över 3 gånger med "Slumpvisa siffror" tar processen upp till 9 timmar och 45 minuter. Att göra en ny kryptering när data redan krypterats tar ungefär lika lång tid.

• Funktionen "Radera allt minne" raderar även maskinens säkerhetsinställningar, så att varken maskin- eller användaradministration är möjligt. Säkerställ att användarna inte sparar data på maskinen när Radera allt minne har slutförts.

• Omstarten går snabbare om det inte finns data som ska överföras till hårddisken och om kryptering är inställd på [Formatera all data], även om all data på hårddisken är formaterad. Innan du utför kryptering rekommenderar vi att du säkerhetskopierar viktig data som adressboken och allt som är lagrat på Dokumentserver.

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa] två gånger.

5Tryck på [Krypteringsinställningar för maskinens data].

Bild av användarpanelens skärm

6Tryck på [Kryptera].

Bild av användarpanelens skärm

7Välj vilken data som ska föras över till hårddisken samt vilken data som inte ska raderas.

För att överföra all data till hårddisken, välj [All Data]. För att endast överföra data för maskinens inställningar, välj [Endast filsystemsdata]. För att radera all data, välj [Formatera all data].

8Välj hur du vill säkerhetskopiera krypteringsnyckeln.

Om du har valt [Spara på SD-kort] sätter du i ett SD-kort i kortplatsen på sidan av kontrollpanelen och trycker på [OK] för att säkerhetskopiera maskinens datakrypteringskod.

För information om hantering och anslutning av SD-kortet, se handboken Getting Started (Komma igång).

Om du har valt [Skriv ut på ppr] trycker du på [Start] och skriver ut maskinens datakrypteringsnyckel.

9Tryck på [OK].

10Tryck på [Avsluta].

11Tryck på [Avsluta].

12Logga ut.

13Stäng av huvudströmbrytaren och slå sedan på den igen.

Maskinen börjar att konvertera datan på minnet när du slår på den. Vänta till meddelandet “Minneskonvertering slutförd. Stäng av huvudströmbrytaren.” visas och slå sedan av huvudströmmen igen.

För information om hur du stänger av huvudströmmen, se handboken Komma igång.