Avbryta datakryptering

Gör på följande sätt för att avbryta krypteringsinställningarna när kryptering inte behövs längre. Det tar lika lång tid att aktivera som att avaktivera krypteringsinställningarna.

Viktigt

• Maskinen kan inte användas medan datakrypteringen avbryts.

• När du har utfört denna process på maskinens kontrollpanel, stäng av huvudströmmen och starta om maskinen så att de nya inställningarna aktiveras. Omstarten kan gå långsamt när det finns data att föra över till hårddisken.

• När avbrytandet av krypteringsprocessen har inletts kan det inte avbrytas. Se till att maskinens strömförsörjning inte bryts under krypteringsprocessen. Om maskinens ström slås av under krypteringsprocessen kommer hårddisken att förstöras och all data kommer att bli oanvändbar.

• Vid avyttring av en maskin, radera minnet helt och hållet. För mer information om hur du raderar allt minne, se Radera data på maskinen.

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa] två gånger.

5Tryck på [Krypteringsinställningar för maskinens data].

6Tryck på [Avbryt kryptering].

7Välj vilken data som ska föras över till hårddisken samt vilken data som inte ska raderas.

För att överföra all data till hårddisken, välj [All Data]. Om du bara vill överföra data för maskinens inställningar, välj [Endast filsystems data]. För att radera all data, välj [Formatera all data].

8Tryck på [OK].

9Tryck på [Avsluta].

10Tryck på [Avsluta].

11Logga ut.

12Stäng av huvudströmbrytaren och slå sedan på den igen.

För information om hur du stänger av huvudströmmen, se handboken Komma igång.