Kryptera data i adressboken

Viktigt

• Maskinen kan inte användas under krypteringen.

• Att använda följande funktioner kan ta längre tid eller resultera i ett fel om adressbokens data krypteras. Om så är fallet, ska du använda funktionen Maskindatakryptering för att undvika att skanna adressboksdata.

• Importera/exportera adressboken med hjälp ett verktyg

• Autentisering med hjälp av Enhanced Locked Print NX v2/Card Authentication Package v2/Streamline NX

Hur länge det tar att kryptera data i adressboken beror på antalet registrerade användare.

Kryptering av uppgifter i adressboken kan ta längre tid.

1Logga in som användaradministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Utökad säkerhet].

Bild av användarpanelens skärm

6Tryck [På] för "Kryptera användarinställningar & adressbok".

7Tryck på [Ändra] för "Krypteringskod".

8Ange krypteringskod och tryck på [OK].

Ange krypteringskod med upp till 32 alfanumeriska tecken.

9Tryck på [Kryptera/Dekryptera].

10Tryck på [Ja].

Bild av användarpanelens skärm

Stäng inte av strömmen till maskinen medan kryptering pågår eftersom data då kan skadas.

Om du trycker på [Stopp] under kryptering, avbryts kryptering av all data.

Om du trycker på [Stopp] under dekryptering så avbryts dekryptering av all data.

Vanligtvis, när krypteringen är slutförd, visas “Kryptering/dekryptering slutförd. Tryck på [Avsluta].”

11Tryck på [Avsluta].

12Tryck på [OK].

13Logga ut.

Obs

• Om du registrerar ytterligare användare efter att du krypterat data i adressboken så krypteras även deras uppgifter.

• Säkerhetskopian av adressboksinformationen som lagrats på SD-kortet är krypterad. För mer information om hur man säkerhetskopierar och återställer adressboken med hjälp av ett SD-kort, se handboken Connecting the Machine/System Settings (Anslut maskinen/Systeminställningar).