Ange grundläggande autentisering

Innan du konfigurerar maskinen ska du kontrollera att administratörsautentiseringen är korrekt konfigurerad under "Hantering av administratörsautentisering".

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Hantering av användarautentisering].

Bild av användarpanelens skärm

6Välj [Grundl. autent.].

Om du inte vill aktivera användarautentisering väljer du [Av].

7I “Tillgängliga funktioner” väljer du vilka maskinfunktioner du vill tillåta.

Bild av användarpanelens skärm

Om den funktion du vill välja inte visas, tryck på [NedåtpilNästa].

De funktioner du väljer här blir standardinställningarna för basautentisering som tilldelas till alla nya användare av adressboken.

För mer information om hur man anger tillgängliga funktioner för användare eller grupper, se Begränsa Tillgängliga funktioner.

8Tryck på [NedåtpilNästa].

9Välj nivå för “Utskriftsjobbsautent.”.

En beskrivning av autentiseringsnivåer för utskriftsjobb finns här Autentisering av utskriftsjobb.

Om du väljer [Hela] eller [Enkel (hela)] så fortsätter du till steg 13.

Om du väljer [ Enkel (begränsning)] så fortsätter du till steg 10.

10Tryck på [Ändra] vid "Begränsat område".

11Ange inom vilket intervall [Enkel (Begränsning)] ska tillämpas för "Utskriftsjobbsautent.".

Bild av användarpanelens skärm

Du kan ange ett intervall av IPv4-adresser som denna inställning ska gälla för. Du kan även ange om inställningen ska gälla för USB-gränssnittet.

12Tryck på [Avsluta].

13Tryck på [OK].

14Tryck på [NedåtpilNästa] två gånger.

15Tryck på [Appautentiseringshantering].

16Ange om varje funktion ska kräva autentisering eller inte.

Du kan använda funktionen utan att logga in om du väljer [Av] för en funktion.

Bild av användarpanelens skärm

17Tryck på [OK].

18Tryck på [Utlogg.].