Basisprocedure voor het opslaan van scanbestanden

Belangrijk

• U kunt elk opgeslagen bestand beveiligen met een wachtwoord. Het wordt aanbevolen om opgeslagen bestanden te beveiligen tegen onbevoegde toegang met behulp van een wachtwoord.

• Een gescand bestand opgeslagen in het apparaat kan verloren gaan als er zich een storing voordoet. We raden u aan de harde schijf niet te gebruiken voor het bewaren van belangrijke bestanden. De leverancier is niet verantwoordelijk voor mogelijk opgelopen schade ten gevolge van verloren bestanden.

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Veeg het scherm naar links en druk op het pictogram [Scanner] op Home-scherm 4.

3Zorg ervoor dat alle oude instellingen zijn gewist.

Druk op [Reset] als een vorige instelling nog actief is.

4Plaats de originelen.

5Druk op [Bestand opslaan].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [Opslaan op HDD].

7Indien nodig kunt u de gegevens van het opgeslagen bestand opgeven zoals [Gebruikersnaam], [Bestandsnaam], [Wachtwoord] en [Map selecteren].

• Gebruikersnaam

Druk op [Gebruikersnaam] en selecteer een gebruikersnaam. Als u een niet-geregistreerde gebruikersnaam wilt opgeven, drukt u op [Handm. invoer] en voert u vervolgens de naam in. Druk nadat u een gebruikersnaam heeft opgegeven op [OK].

• Bestandsnaam

Druk op [Bestandsnaam], voer een bestandsnaam in en druk vervolgens op [OK].

• Wachtwoord

Druk op [Wachtwoord], voer een wachtwoord in en druk op [OK]. Voer het wachtwoord opnieuw in om het te bevestigen en druk vervolgens op [OK].

• Map selecteren

Druk op [Map selecteren], kies de map waarin de opgeslagen bestanden moeten worden opgeslagen en druk vervolgens op [OK].

8Druk op [OK].

9Druk indien nodig op [Scaninstellingen] om scannerinstellingen, zoals resolutie en scangrootte, op te geven.

Voor meer informatie, zie Scaninstellingen.

10Druk op [Start].

Opmerking

• Opgeslagen bestanden worden na een specifieke periode verwijderd. Voor nadere informatie over het opgeven van de periode, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• Bestanden die onder de scannerfunctie worden opgeslagen, kunnen niet via het bedieningspaneel van het apparaat worden afgedrukt. Druk de bestanden van een clientcomputer af nadat u deze heeft ontvangen op de computer.

• Voor meer informatie over het opslaan van gegevens op een USB-geheugenapparaat of SD-kaart, raadpleegt u Basisprocedure voor het opslaan van scanbestanden op een geheugenopslagapparaat.

• Als u op [Opslaan op HDD plus Verz.] drukt, kunt u gelijktijdig scanbestanden opslaan en verzenden. Voor meer informatie, zie Gelijktijdig opslaan en verzenden per e-mail en Tegelijkertijd opslaan en verzenden via Scannen naar map.

• Alleen [Opslaan op geheugenapparaat] is beschikbaar in [Bestand opslaan] als PDF geselecteerd is als bestandstype en [Beveil.inst.] is opgegeven in de PDF-bestandsinstelling.

• U kunt [Opsl. op HDD] niet instellen als [Voorvertoning] geselecteerd is.

• Om het scannen te annuleren, drukt u op [Stoppen]. Controleer de informatie die in elk dialoogvenster wordt weergegeven en druk op een willekeurige toets.

• De bestandsinformatievelden worden automatisch gewist nadat de scanbestanden zijn opgeslagen. Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer als u de informatie in deze velden wilt bewaren.