Basisprocedure voor het opslaan van scanbestanden op een geheugenopslagapparaat

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Veeg het scherm naar links en druk op het pictogram [Scanner] op Home-scherm 4.

3Steek een SD-kaart of USB-geheugenopslagapparaat in de mediasleuf van het bedieningspaneel van het apparaat.

Voor meer informatie over het plaatsen van een SD-kaart of een USB-geheugenopslagapparaat in het mediasleuf, zie Snel aan de slag.

4Zorg ervoor dat alle oude instellingen zijn gewist.

Druk op [Resetten] als een vorige instelling nog actief is.

5Plaats de originelen.

6Druk op [Bestand opslaan].

Afbeelding van bedieningspaneel

7Druk op [Opslaan op geheugenapparaat].

8Druk op [OK].

9Indien nodig, specificeer de scaninstellingen aan de hand van het origineel dat gescand moet worden.

Voorbeeld: het document scannen in kleur/dubbelzijdig en opslaan als PDF-bestand.

• Druk op [Scaninstellingen], druk op [Kleur: Tekst / Foto] op het tabblad [Origineeltype] en druk vervolgens op [OK].

• Druk op [Originele invoertype], druk op [2-zijdig orig.] en druk vervolgens op [OK].

• Druk op [Verzend Bestandstype/naam], dan op [PDF] en druk vervolgens op [OK].

Voor meer informatie over de overige instellingen, zie elk specifieke gedeelte.

10Druk op [Starten].

Als batches worden gescand, plaatst u de volgende originelen nadat de scanbestanden werden verzonden.

Als het schrijven voltooid is, verschijnt er een bericht ter bevestiging.

11Druk op [Afsluiten].

12Haal de memorystick uit de mediasleuf.

Ontkoppel de media pas uit de mediasleuf nadat de gegevens helemaal opgeslagen zijn. Als u de media ontkoppelt terwijl er nog gegevens worden opgeslagen, dan zal dit leiden tot onbruikbare gegevens.

Opmerking

• De hoeveelheid tijd die nodig is om bestanden op te slaan op een USB-geheugenopslagapparaat of SD-kaart, verschilt afhankelijk van de apparaatspecificaties.

• De documenten opgeslagen op het geheugenopslagapparaat worden niet weergegeven in de lijst van opgeslagen bestanden.

• De documenten die zijn opgeslagen op het geheugenopslagapparaat kunnen worden afgedrukt via het bedieningspaneel van het apparaat. Voor meer informatie, zie de handleiding Afdrukken.

• De documenten die zijn opgeslagen op het geheugenopslagapparaat kunnen niet worden verzonden via het bedieningspaneel van het apparaat.

• Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen wordt [Opslaan op geheugenapparaat] mogelijk niet weergegeven. Voor meer informatie, zie de Veiligheidshandleiding.

• U kunt niet opgeven waar de gegevens worden opgeslagen. De bestanden worden opgeslagen in de basismap van het geheugenopslagapparaat.

• Als het geheugenopslagapparaat is gepartitioneerd, worden de bestanden opgeslagen in de eerste partitie.

• U kunt bestandsinformatie zoals [Gebruikersnaam], [Bestandsnaam] en [Wachtwoord] niet configureren.

• De hoeveelheid vrije ruimte op de memorystick wordt weergegeven. Let op: wanneer de hoeveelheid vrije ruimte meer dan 10 GB is, wordt "9999.99 MB" weergegeven.

• Druk op [Stoppen] om het schrijven te annuleren. Als bestanden worden weggeschreven terwijl de schrijfbewerking wordt geannuleerd, worden gedeeltelijk weggeschreven bestanden verwijderd. Alleen volledige bestanden worden opgeslagen op het geheugenopslagapparaat.