Stap 2: Maak een gedeelde map aan op een computer met Microsoft Windows

Maak een bestemmingsmap in Windows en maak delen mogelijk. In de volgende procedure wordt een computer als voorbeeld gebruikt met daarop Windows 7 Ultimate geïnstalleerd. Deze computer is tevens onderdeel van een domein.

Belangrijk

• Meld u aan als beheerder om een gedeelde map aan te maken.

• Wanneer "Iedereen" is geselecteerd in stap 6, dan wordt de gedeelde map toegankelijk voor alle gebruikers. Dit is een veiligheidsrisico; wij raden dus aan om alleen aan bepaalde gebruikers toegangsrechten te geven. Volg de volgende procedure om "Iedereen" te verwijderen en om toegangsrechten voor gebruikers te specificeren.

1Maak een map op de computer op de manier zoals u een normale map zou maken op een locatie die uw voorkeur heeft.

2Klik met de rechtermuisknop op de map en klik vervolgens op [Eigenschappen].

3Klik op het tabblad [Delen] op de optie [Geavanceerd delen...].

4Selecteer het keuzevakje [Deze map delen].

5Klik op [Machtigingen].

6Selecteer uit de lijst [Namen van groepen of gebruikers:] de optie "Iedereen" en klik dan op [Verwijderen].

7Klik op [Toevoegen...].

8Klik in het venster [Gebruikers of groepen selecteren] op de optie [Geavanceerd...].

9Geef één of meer objecttypes op, selecteer een locatie en klik vervolgens op [Nu zoeken].

10Selecteer de groepen en gebruikers die u toegang wilt geven in de resultatenlijst en klik dan op [OK].

11Klik in het venster [Groepen of gebruikers selecteren] op [OK].

12Selecteer in de lijst [Namen van groepen of gebruikers:] een groep of gebruiker. Vink vervolgens in de kolom [Toestaan] in de toestemmingenlijst het selectievakje [Volledig beheer] of [Wijzigen] aan.

Configureer de toegangsrechten voor elke groep en gebruiker.

13Klik op [OK].