Stap 3: Toegangsprivileges opgeven voor de gedeelde map

Als u toegangsprivileges wilt opgeven voor de gemaakte map om andere gebruikers en groepen toegang tot deze map te geven, kunt u de map als volgt configureren:

1Klik met de rechtermuisknop op de map die u bij stap 2 heeft aangemaakt en klik vervolgens op [Eigenschappen].

2Klik op het tabblad [Beveiliging] op [Bewerken...].

3Klik op [Toevoegen...].

4Klik in het venster [Gebruikers of groepen selecteren] op de optie [Geavanceerd...].

5Geef één of meer objecttypes op, selecteer een locatie en klik vervolgens op [Nu zoeken].

6Selecteer de groepen en gebruikers die u toegang wilt geven in de resultatenlijst en klik dan op [OK].

7Klik in het venster [Groepen of gebruikers selecteren] op [OK].

8Selecteer in de lijst [Namen van groepen of gebruikers:] een groep of gebruiker. Vink vervolgens in de kolom [Toestaan] in de lijst het selectievakje [Volledig beheer] of [Wijzigen] aan.

9Klik op [OK].

Opmerking

• Indien dit de eerst keer is dat u een gedeelde map aanmaakt op deze computer, moet u de functie bestanden delen inschakelen. Zie de Windows Helpfunctie voor meer informatie.

• Als u een gedeelde map wilt registreren in het adresboek van het apparaat, heeft u het IP-adres van de computer of de computernaam nodig. Tevens heeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord van de gebruiker nodig die toestemming heeft om toegang tot de gedeelde map te krijgen.

• Voor meer informatie over het registreren van gedeelde mappen, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.