Draadloos LAN

In dit gedeelte worden de gebruikerstools beschreven in het menu Wireless LAN onder Interface instell..

[Wireless LAN] wordt weergegeven wanneer op het apparaat de wireless LAN-interfacekaart is geïnstalleerd.

Maak alle instellingen tegelijkertijd.

Voor meer informatie, zie Aansluiten op de draadloze LAN-interface.

Communicatiemodus

Specificeer de communicatiemodus van de draadloze LAN.

Standaardinstelling: [Infrastructuur modus]

SSID-instelling

Specificeer dat SSID het toegangspunt vast moet leggen in [Infrastructuur modus] of [802.11 Ad-hoc modus].

De tekens die kunnen worden gebruikt zijn ASCII 0x20-0x7e (32 bytes).

De verbinding met een draadloos LAN-apparaat kan gemaakt worden zonder de SSID in te voeren van het toegangspunt als er niks of "ANY" wordt ingevuld in het SSID-veld.

Ad-hoc kanaal

Voer het kanaal in dat moet worden gebruikt wanneer [802.11 Ad-hoc modus] werd geselecteerd. Stel het kanaal zo in dat het overeenkomt met het gebruikte soort draadloos LAN. De beschikbare kanalen verschillen afhankelijk van het land waarin u zich bevindt.

Er is keuze uit de volgende kanalen:

• IEEE 802.11 a/b/g/n wireless LAN

Frequentiebereik:

2412-2462 MHz (1-11 kanalen)

5180 – 5240 MHz (kanaal 36, 40, 44 en 48)

Standaardinstelling: [11]

Beveiligingsmethode

Geef de codering van de Wireless LAN op.

Standaardinstelling: [Uit]

Als u [WEP] selecteert, moet u altijd een WEP-sleutel invoeren. Als u [WPA2] selecteert, geeft u de coderings- en verificatiemethode op.

Geef "WPA2" op als [Communicatiemodus] is ingesteld op [Infrastructuur-modus].

• WEP

Als u [WEP]selecteert, moet u een WEP-sleutel invoeren.

Voer een 64-bits WEP-sleutel in met 10 hexadecimale tekens of 5 ASCII-tekens.

Voer een 128-bits WEP-sleutel in met 26 hexadecimale tekens of 13 ASCII-tekens.

• WPA2

• WPA2-verif.methode

Selecteer [WPA2-PSK] of [WPA2].

Als u [WPA2-PSK] kiest, voer dan de vooraf gedeelde sleutel (PSK) van 8 tot 63 tekens in ASCII-code in.

Als [WPA2] geselecteerd wordt, zijn verificatie-instellingen en certificaatinstellingen vereist. Raadpleeg voor meer informatie over het instellen van modi de Beveiligingshandleiding.

Wireless LAN: Eenv. installatie/Rechtstr. verbinding

Wanneer u [802.11 Ad hoc] of [Infrastructuur modus] selecteert in [Communicatiemodus], dan kunt u eenvoudig via een draadloos LAN verbinden met een toegangspunt dat aan WPS voldoet. Dit wordt "Easy Setup" genoemd.

Wanneer u [Groepseigenaarmodus] of [Rechtstr. verb.modus] selecteert in [Communicatiemodus], dan kunt u via draadloos LAN eenvoudig verbinden met een apparaat dat aan Wireless Direct voldoet. Dit wordt "Rechtstreekse verbinding" genoemd.

Selecteer [Druktoets] of [Ingeschrevene] voor Easy Setup or rechtstreekse verbinding.

Standaardinstelling: [Druktoets]

Wanneer u [Druktoets] selecteert, drukt u op [Verbinden]. Druk op de toets van het toegangspunt in Easy Setup of de toets van het apparaat dat u wilt verbinden in Rechtstreekse verbinding.

Wanneer u [Ingeschrevene] selecteert, voert u de PIN-code die wordt weergegeven op het apparaat in op het toegangspunt in Easy Setup of het apparaat waar u mee wit verbinden in rechtstreekse verbinding.

Als u Easy Setup uitvoert, worden de vereiste instellingen voor een draadloze LAN-verbinding automatisch opgegeven. De onderstaande instellingen worden automatisch geconfigureerd:

• SSID

De waarde opgegeven bij het toegangspunt.

• Verificatiemethode

WPA2-PSK: Uit

• Coderingsmethode

CCMP (als de verificatiemethode WPA2-PSK is)

• PSK

De waarde opgegeven bij het toegangspunt (indien de verificatiemethode WPA2-PSK is).

Om Easy Setup of Rechtstreekse verbinding uit te voeren, selecteert u [Wireless LAN] in [LAN Type].

Instellingen rechtstreekse verbinding

Geef de Wireless Direct-functie op.

• Apparaatnaam

Voer tot 23 tekens in voor de naam van het apparaat.

• Verbindingswachtwoord

Voer 8 tot 63 tekens in voor het verbindingswachtwoord.

• IPv4-adres

U kunt het IPv4-netwerkadres van het apparaat controleren voor de Wireless Direct.

• Verbindingsstatus

U kunt de instellingen voor rechtstreekse verbinding van het apparaat controleren voor andere apparaten.

Wireless LAN signaal

Druk bij het gebruik van de infrastructuurmodus op [Signaal wireless LAN] om de radiogolfstatus van het apparaat weer te geven.

Fabrieksinstellingen herstellen

U kunt de wireless LAN-instellingen terugzetten naar hun standaardwaarden.