Hantera utskriftsvolym per användare

Denna funktion anger begränsad utskriftsvolym för varje användare. Om antalet utskrifter som en användare kan ange når max tillåten volym kommer utskriftsjobben att avbrytas och ett meddelande som indikerar att utskriftvolymen har nått den maximala nivån visas.

Utskriftsvolym

Utskriftsvolymen räknas ut genom att multiplicera antalet utskrivna sidor med en enhetsräkning.

Enhetsräkningen kan anges enligt utskriftsförhållandena. Exempel: om enhetsräkningen är 10 för 1 sida som skrivs ut, blir utskriftsvolymen 10.

Utskriftsvolymen spåras för varje användare.

Ställa in poster

Post

Förklaring

Inställning

Maskinåtgärd när begränsning är nådd

Ange om utskriftsvolymen ska begränsas samt vilken metod som ska användas för att begränsa utskrift.

• Avbryt jobb

När den maximala tillåtna utskriftsvolymen har nåtts, avbryts både aktuella och väntande jobb.

• Slutför jobb & begr forts anv

När max tillåtna utskriftsvolym har nåtts, slutförs det aktuella jobbet men väntande jobb avbryts.

• Tillåt fortsatt användning

Anger att inga begränsningar av utskriftsvolym finns.

• Avbryt jobb

• Slutför jobb & begr forts anv

• Tillåt fortsatt användning (standardinställning)

Begränsad utskriftsvolym: räkneverksinställning

Du kan ange begränsad utskriftsvolym per användare enligt följande 4 villkor.

• Kopiator:A3/DLT

• Kopiator:Övriga

• Skrivare:A3/DLT

• Skrivare:Övriga

0 till 200

(Antal enheter per sida är som standard 1 för varje utskriftsvillkor.)

Observera för begränsad utskriftsvolym

Utskrift är inte möjligt om följande inträffar:

• Registrerat användarnamn eller användarkod ändras i adressboken under tiden som användaren är inloggad och autentiserad.

Om följande inträffar kan inte hanteringen av utskriftsvolym fungera korrekt:

• Vid Windows eller LDAP-autentisering loggar en användare in till samma användarkonto via flera användarnamn och dessa användarnamn är registrerade i adressboken som separata användare.

Begränsad utskriftsvolym tillämpas inte vid följande åtgärder:

• Skriva ut från ett operativsystem som inte stödjer aktuell autentiseringsmetod

• Utskriftsdata använder funktionen Direktutskrift via e-post, mottagna fax, LAN-fax info och filer som lagras med faxfunktionen.