Koptekst overslaan
 

Het inschakelen van de gegevensbeveiliging voor kopiëren

Een document afdrukken met Gegevensbeveiliging voor kopiëren

Afbeelding van ongeautoriseerde kopie voorkomen

  1. Geef Gegevensbeveiliging voor kopiëren op in het printerstuurprogramma en druk vervolgens het document af.

  2. Het patroon en de tekst op de achtergrond ter voorkoming van ongeautoriseerd kopiëren zijn aan het afgedrukte document toegevoegd.

  3. Kopieer het afgedrukte document met een kopieerapparaat of MFP waarop de optionele Copy Data Security Unit is geïnstalleerd.

  4. De afbeeldingen en tekst op het gekopieerde document worden geconverteerd in een grijze overdruk.

Voorzorgsmaatregelen bij Gegevensbeveiliging voor kopiëren

  • Om de functie Gegevensbeveiliging voor kopiëren te gebruiken, moet de Copy Data Security Unit geïnstalleerd zijn.

  • Om met Gegevensbeveiliging voor kopiëren op een grijze achtergrond te kunnen afdrukken, dient u de printer hiervoor te configureren. Voor meer informatie raadpleegt u de Veiligheidshandleiding.

  • U kunt geen gedeeltelijke tekstreeksen en patronen aan een document toevoegen.

  • Gebruik normaal of gerecycled papier met een witheid van ten minste 70%. Het papierformaat moet ten minste 182 × 257 mm (71/4 " × 101/2 ") zijn.

  • Dubbelzijdig afdrukken kan deze functie storen, als resultaat van het feit dat tekst en patronen zichtbaar zijn door het papier.

Opmerking

  • Voor meer informatie over het instellen van de functie Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren met het PCL 6- of PostScript 3-printerstuurprogramma voor Windows, zie Effecten.

  • Voor meer informatie over het instellen van de functie Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren met het PostScript 3-printerstuurprogramma voor Mac OS X, zie Voorkomen van onbevoegd kopiëren.