Voorkomen van onbevoegd kopiëren

1Nadat u een document hebt aangemaakt, opent u het dialoogvenster [Afdrukken] in de oorspronkelijke toepassing van het document.

2Selecteer [Voorkomen van onbevoegd kopiëren] in het snelkeuzemenu en configureer de volgende instellingen:

• Preventietype:

Selecteer [Patroon voor voorkomen van onbevoegd kopiëren] of [Gegevensbeveiliging voor kopiëren].

• [Tekst], [Kleur/Belichting] en [Patroon]

Stel de items in [Voorkomen van onbevoegd kopiëren] in. Zie de onderstaande tabellen voor het instellen van items.

Voor meer informatie over het opgeven van de functie Voorkomen van onbevoegd kopiëren, raadpleegt u Documenten die niet gekopieërd mogen worden.

Wijzig andere afdrukinstellingen indien nodig.

3Begin met afdrukken vanuit het dialoogvenster [Afdrukken] van de toepassing.

Het instellen van beschikbare items in [Voorkomen van onbevoegd kopiëren]

• Tekst

Instellingsitem

Beschrijving

Type tekst:

Selecteer het te gebruiken teksttype voor de preventietekst uit de lijst.

Voer gebruikerstekst in:

Als u [Gebruikerstekst] selecteert in "[Type tekst:]", voer dan een gebruikerstekst van maximaal 64 1-byte tekens in. Als u een Latijns lettertype voor "[Lettertype:]" selecteert, voer dan 1-byte alfanumerieke tekens in.

Lettertype:

Hiermee kunt u een lettertypestijl voor de preventietekst selecteren. Er zijn alleen TrueType-lettertypen beschikbaar.

Grootte:

U kunt hier een waarde opgeven om de grootte van de preventietekst aan te passen.

Als u een klein lettertype gebruikt, dan is dit wellicht niet effectief voor het kopiëren van het preventiepatroon.

Een lettertypegrootte van meer dan 50 punten is effectief en 70 tot 80 punten wordt aangeraden.

Hoek:

Geef een waarde op in dit draaivak om de preventietekst langs zijn middelpunt te draaien.

Een hoek van 30 tot 40 graden is effectief voor het kopiëren van het preventiepatroon en wij raden u dit dan ook aan.

Teks-/patrooneffecten:

Hiermee kunt u het effecttype selecteren dat op kopieën of afdrukken moet worden toegepast.

Herhalen:

Hiermee kunt u de preventietekst linksboven op de pagina herhalen.

"Positie:" is niet beschikbaar.

Regelafstand:

Geef de regelafstand op.

Positie:

Hiermee selecteert u een positie voor het invoeren van de preventietekst in de lijst.

• Kleur/Belichting

Instellingsitem

Beschrijving

Kleur:

Hiermee selecteert u de kleur waarin de achtergrondtekst en het achtergrondpatroon moeten worden afgedrukt.

Belichting:

Hiermee selecteert u de belichting van de te kopiëren preventietekst/het patroon.

• Patroon

Instellingsitem

Beschrijving

Mask type:

Hiermee selecteert u het mask type voor het achtergrondpatroon.

Effecten van patronen ingesteld in [Tekst-/patrooneffecten:]

• Patroon voor voorkomen van onbevoegd kopiëren:

Instellingsitem

Effecten van patronen:

Afdrukken

Effecten van patronen:

Kopiëren

Tekst en achtergrond

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Omgekeerde patronen (Tekst/Achtergrond)

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Alleen tekst

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Alleen achtergrond

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

• Gegevensbeveiliging voor kopiëren:

Instellingsitem

Effecten van patronen:

Afdrukken

Effecten van patronen:

Kopiëren

(zonder Copy Data Security Unit)

Effecten van patronen:

Kopiëren

(met Copy Data Security Unit)

Tekst en achtergrond

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Alleen achtergrond

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Illustratie van tekst-/patrooneffecten

Beschikbare mask types in [Mask type:]

Type 1

Illustratie van patroontype 1

Type 2

Illustratie van patroontype 2

Type 3

Illustratie van patroontype 3

Type 4

Illustratie van patroontype 4

Type 5

Illustratie van patroontype 5

Type 6

Illustratie van patroontype 6

Type 7

Illustratie van patroontype 7

Type 8

Illustratie van patroontype 8

Type 9

Illustratie van patroontype 9

Type 10

Illustratie van patroontype 10

Opmerking

• De instellingen [Kleur/Belichting] en [Patroon] zijn niet vereist voor het gebruik van Gegevensbeveiliging voor kopiëren.