Patroon activeren voor 'Voorkomen van onbevoegd kopiëren'

Een document afdrukken met Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren

Afbeelding van ongeautoriseerde kopie voorkomen

1. Geef Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren op in het printerstuurprogramma en druk vervolgens het document af.

2. De opgegeven tekst en patronen ter voorkoming van ongeautoriseerd kopiëren zijn aan het afgedrukte document toegevoegd.

3. Kopieer het afgedrukte document met een kopieerapparaat of MFP.

4. Het patroon voor het voorkomen van ongeautoriseerd kopiëren wordt zichtbaar op het gekopieerde document.

Voorzorgsmaatregelen bij Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren

• U kunt geen gedeeltelijke tekstreeksen en patronen aan een document toevoegen.

• De resultaten van het kopiëren, scannen en opslaan van documenten in de document server kunnen afhankelijk van het apparaatmodel en de instellingen variëren.

• Bij het kopiëren van een afgedrukt document waarbij Patroon voor voorkomen van onbevoegd kopiëren toegepast is, kan het zijn dat de kopie gedeeltelijk donker is.

Opmerking

• Voor meer informatie over het instellen van de functie Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren met het PCL 6- of PostScript 3-printerstuurprogramma voor Windows, zie Effecten.

• Voor meer informatie over het instellen van de functie Patroon vr voorkomen v onbev kopiëren met het PostScript 3-printerstuurprogramma voor Mac OS X, zie Voorkomen van onbevoegd kopiëren.