Voorzorgsmaatregelen bij het aansluiten van een inbelrouter op een netwerk

Als de NetWare-bestandsserver en -printer zich aan de tegenovergestelde uiteinden van een router bevinden, worden continu pakketten heen en weer gestuurd, waardoor mogelijk communicatiekosten ontstaan. Omdat pakketverzending een functie van NetWare is, moet u de configuratie van de router wijzigen. Als u de router op uw netwerk niet kunt configureren, wijzigt u de printerconfiguratie.

Filter de pakketten zodat ze de inbelrouter niet passeren.

Het MAC-adres van de printer die filtert wordt afgedrukt op de configuratiepagina van de printer.

Raadpleeg onderstaande aanwijzingen voor meer informatie over het configureren van de printer als configuratie van de router niet mogelijk is.

De printer configureren met NetWare

1Configureer de bestandserver terwijl u de eerder omschreven instellingsmethode van deze handleiding volgt.

2Stel het frametype in voor de NetWare-omgeving.

De printer configureren zonder NetWare

1Als u niet afdrukt, verstuurt de netwerkinterfacekaart pakketten via het netwerk. Zet NetWare op "inactief".

Opmerking

• Het MAC-adres van de printer die filtert wordt afgedrukt op de configuratiepagina van de printer. Voor meer informatie over het afdrukken van een configuratiepagina, zie Een testafdruk maken.

• Voor meer informatie over het selecteren van een frametype, zie Hostinterface.

• Voor meer informatie over het selecteren van een protocol, zie Hostinterface.