Internet-faksien lähettäminen

Fakseja voidaan lähettää myös internetin välityksellä. Internet-fakseissa laite muuntaa skannatut kuvat TIFF-F-tiedostomuotoon ja lähettää ne sähköpostiviestin liitteenä.

Tärkeää

• Internet-yhteyksien tietoturvataso on matala. Luottamukselliset asiakirjat kannattaa lähettää perinteisellä faksilla puhelinverkossa.

• Verkon ruuhkautuminen voi viivästyttää internet-faksilähetyksiä. Jos faksin on oltava perillä tiettyyn aikaan, asiakirjat kannattaa lähettää perinteisellä faksilla puhelinverkossa.

Huom.

• Laitteen internet-faksitoiminto on ITU-T T.37 -yhteensopiva (yksinkertainen tila).

• Tarkista että verkkoasetukset on määritetty oikein ennen internet-faksin käyttämistä. Lisätietoja verkkoasetuksista, katso Tietokoneen yhdistäminen ja ohjelmien asentaminen (verkkoliitäntä).

• Internet-faksilähetyksen käynnistyminen saattaa kestää jonkin aikaa. Laitteella menee jonkin aikaa muuntaa faksitiedot oikeaan lähetysmuotoon.

• Sähköpostin ominaisuudet voivat estää suurikokoisten kuvien lähetyksen internet-faksilla.

• “Kuva”-tarkkuus ei ole käytettävissä internet-fakseissa. Jos on valittu “Kuva”-tarkkuus, faksit lähetetään “Tarkka”-tarkkuudella.

• Vastaanottavaan tietokoneeseen on asennettava sovellus internet-faksien katselua varten.