Logga in med hjälp av skrivar-, LAN-fax-, TWAIN-drivrutin

När LDAP-autentisering har angivits ska du se till att inställningarna för användarautentisering görs på skrivar-, LAN-fax- eller TWAIN-drivrutinen.

Viktigt

• För att konfigurera standardinställningarna för skrivar- eller LAN-fax-drivrutinerna loggar du in med ett konto som har behörighet för att hantera skrivare. Administratörer har som standard behörighet att hantera skrivare.

• Du kan inte ändra skrivar- eller LAN-fax-drivrutinens standardinställningar för varje användare. Inställningarna som har konfigurerats i dialogrutan egenskaper gäller för alla användare. Åtgärder och skärmar kan variera beroende på vilket operativsystem du använder.

• Instruktionerna nedan utgår från Windows 7 som exempel. Om du använder ett annat operativsystem kan instruktionerna variera något.

• Du kan endast logga in på maskinen via TWAIN-drivrutinen om du använder en dator som kör ett Windows-operativsystem.

PCL6-skrivardrivrutin, LAN-fax-drivrutin

1På [Start]-menyn klickar du på [Enheter och skrivare].

2Högerklicka på ikonen för den skrivare som du vill använda, och klicka sedan på [Skrivaregenskaper].

3Klicka på fliken [Avancerade alternativ].

4Markera kryssrutan [Användarautentisering] (PCL6-skrivardrivrutin) eller [Användarautentisering] (LAN-Fax-drivrutin).

5Klicka på [Verkställ].

6Gå till fliken [Allmänt] och klicka på [Inställningar...].

7Klicka på[Autentisering...] på fliken [Giltigt åtkomst] (PCL6-skrivardrivrutin) eller [Autentisering] (LAN-Fax-drivrutin).

8I en dialogruta som visas anger du användarnamn (max 128 tecken) och lösenord (max 128 tecken).

För PCL6-skrivardrivrutinen måste du ange samma lösenord för att bekräfta.

9Klicka på [OK] tre gånger.

TWAIN-drivrutin

1Utför skanningen.

2I en dialogruta som visas anger du användarnamn (max 128 tecken) och lösenord (max 128 tecken).

3Klicka på [OK].