Använda funktionerna LDAP-autentisering och LDAP-adressökning

Genom att konfigurera LDAP-inställningarna kommer du att kunna använda funktionerna LDAP-autentisering och LDAP-adressökning.

LDAP-autentisering

Med hjälp av LDAP-autentisering kan du förhindra obehörig åtkomst till maskinen genom att begränsa dess användning till de användare som loggar in på maskinen med rätt inloggningsnamn och lösenord.

Tabellen nedan visar de funktioner som kräver att användarna loggar in och de funktioner som kommer att inaktiveras vid LDAP-autentisering.

Funktion

Detaljer

• Öppna menyn [Användarverktyg]

Utan inloggning kan användarna endast kontrollera status för förbrukningsmaterial.

Användaren måste logga in på maskinen från kontrollpanelen.

• Kopiatorfunktion

• Skannerfunktion

• Faxfunktion

Ingen åtgärd kan utföras utan att användaren först loggar in.

Användaren måste logga in på maskinen från kontrollpanelen.

• Skriva ut (med hjälp av PCL6-skrivardrivrutinen)

• Skicka fax via LAN-fax

• TWAIN-skanning

Inget jobb kommer att behandlas utan att användaren först loggar in.

Användaren måste logga in på maskinen från skrivaren, LAN-faxen eller TWAIN-drivrutinen.

• Skriva ut (med hjälp av PostScript 3-skrivardrivrutinen)

• WIA-skanning

Inaktiveras vid alla tillfällen.

LDAP-adressökning

Med hjälp av LDAP-adressökning kan du hämta adresser från servern när du använder skanner- eller faxfunktionen.

Obs

• LDAP-autentisering och inställningar för användarbegränsning kan användas i kombination förutom då det gäller att skriva ut med PCL6-skrivardrivrutinen och skicka LAN-fax. Under LDAP-autentisering kan användarna bara autentiseras för PCL6-utskrift och LAN-fax med hjälp av användarnamn och lösenord för LDAP-servern, inte användarkoder för inställningar av användarbegränsningar.