Grundläggande funktioner för att skicka fax från en dator

I det här avsnittet beskrivs de grundläggande funktionerna för hur man skickar ett fax från en dator.

Du kan välja mottagaren från LAN-faxsdressboken eller ange faxnumret direkt. Du kan skicka fax till max 100 mottagare på en gång.

Viktigt

• Innan ett fax skickas iväg lagras alla faxuppgifter i maskinens minne. Om maskinens minne blir fullt under lagringen av dessa uppgifter avbryts faxöverföringen. Om det händer, ange en lägre upplösningen eller minska antalet sidor och försök igen.

• Instruktionerna nedan utgår från Windows 7 som exempel. Om du använder ett annat operativsystem kan instruktionerna variera något.

1Öppna den fil du vill skicka.

2I [Arkiv]-menyn klickar du på [Skriv ut...].

3Välj LAN-faxdrivrutinen som skrivare och klicka sedan på [Skriv ut].

Vid behov, konfigurera överföringsinställningarna i LAN-faxdrivrutinens egenskaper innan du klickar på [Skriv ut].

Bild på programskärm

4Om du vill ange en mottagare från LAN-faxadressboken, välj en mottagare från [Anvädarlista:] och klicka sedan på [Lägg till listan].

Upprepa för att lägga till fler mottagare.

5För att ange ett faxnummer manuellt, klicka på fliken [Ange mottagare], ange ett faxnummer (upp till 40 siffror) i [Faxnummer:] och klicka sedan på [Lägg till listan].

Upprepa för att lägga till fler mottagare.

6Om du vill bifoga ett försättsblad, klicka på [Ändra försättsblad] på fliken [Ange mottagare] och markera sedan rutan [Bifoga ett Försättsblad].

Redigera försättsblandet efter behov och klicka sedan på [OK].

7Klicka på [Skicka].

Obs

• Ett faxnummer kan innehålla 0 till 9, "P" (paus), "Asterisk", "Skarp", "-" och mellanslag.

• Vid behov, infoga en paus i ett faxnummer. Maskinen pausar en kort stund innan den slår siffrorna som följer. Du kan ange längden på pausen i inställnigen [Paus] under faxöverföringsinställningar.

• För att kunna använda en linje för pulsval, infoga "Asterisk" i ett faxnummer. "Asterisk" växlar tillfälligt uppringningsläget från puls till tonval.

• För att ta bort en angiven mottagare, välj mottagaren från [Mottagarlista:] och klicka sedan på [Ta bort från listan].

• Du kan registrera det faxnummer som du angav på fliken [Ange mottagere] i LAN-faxadressboken. Klicka på [Spara i adressboken] för att öppna dialogrutan för registrering av en mottagare.

• Från listan [Visa:] kan du väljka vilken typ av mottagare som ska visas.

• [Alla]: Visar alla mottagare.

• [Grupp]: Visar endast grupper.

• [Användare]: Visar endast enskilda mottagare.

• Om faxöverföring via LAN-fax är begränsad måste du ange en användarkod i LAN-faxdrivrutinens egenskaper innan du skickar ett fax.

• Om LDAP-autentisering har angivits måste du aktivera autentisering och ange ett användarnamn och lösenord i LAN-faxdrivrutinens egenskaper innan du skickar ett faxjobb till maskinen.

Referens

Närliggande ämnen

Avbryta ett fax