När maskinfunktioner är begränsade

När en maskinfunktion är begränsad kan den bara användas av behöriga användare.

Beroende på den begränsade funktionen kommer användare autentiseras från maskinens kontrollpanel eller i skrivarens LAN-fax-drivrutin.

Viktigt

• När utskriftsjobb är begränsade kan du endast autentisera genom PCL6-skrivardrivrutinen. Utskrift från PostScript 3-skrivardrivrutinen är inte möjlig.

• Inställningar för användarbegränsning kan användas i kombination med LDAP-autentisering förutom då det gäller att skriva ut med PCL6-skrivardrivrutinen och skicka LAN-fax. Under LDAP-autentisering kan användarna bara autentiseras för PCL6-utskrift och LAN-fax med hjälp av användarnamn och lösenord för LDAP-servern, inte användarkoder för inställningar av användarbegränsningar.

Tabellen nedan visar funktionerna som kan begränsas och hur användare kan autentiseras för att använda dem.

Begränsad funktion

Autentiseringsmetod

• Kopiering

• Skicka fax

• Skanna till e-post/FTP/mapp

• Skanna till USB

Maskinen efterfrågar en användarkod när en användare trycker på [Start].

Användaren måste ange en giltig användarkod via kontrollpanelen.

• Utskrift

• Skicka fax via LAN-fax

Användaren måste ange en giltig användarkod i skrivar- eller LAN-faxdrivrutinen innan ett utskriftskommando utförs.

Autentisering via kontrollpanelen

1När maskinen efterfrågar en användarkod, ange en användarkod (inom 30 sekunder) med hjälp av siffertangenterna.

Om du anger fel användarkod tre gånger kommer maskinen pipa och neka autentisering.

2Tryck på [OK].

Autentisera via skrivaren eller LAN-fax-drivrutinen

1Öppna den fil som du vill skriva ut på din dator.

2Öppna skrivardrivrutinens egenskaper.

3Klicka på fliken [Giltig åtkomst] (PCL6-skrivardrivrutin) eller markera kryssrutan [Användarkod]. (LAN-fax-drivrutin)

4Skriv in användarkoden med 1 till 8 siffror och klicka sedan på [OK].

5Utför ett utskriftskommando.

Om en felaktigt användarod anges avbryts jobbet automatiskt.

Obs

• Du kan inte ange användarkod om kryssrutan [Användarautentisering] (PCL6-skrivardrivrutin) eller [Användarautentisering] (LAN-Fax-drivrutin) på fliken [Avanc. altern.] i drivrutinens egenskaper har markerats. Avmarkera kryssrutan vid behov.