Exportera/Importera LAN-faxadressboksuppgifter

I det här avsnittet beskrivs hur man exporterar eller importerar uppgifter till LAN-faxadressboken.

Viktigt

• Instruktionerna nedan utgår från Windows 7 som exempel. Om du använder ett annat operativsystem kan instruktionerna variera något.

Exportera uppgifter från LAN-faxadressboken

LAN-faxadressboksuppgifter kan exporteras till en fil i CSV-format (Comma Separated Values).

Gör så här för att exportera LAN-faxadressboksuppgifter.

1Öppna LAN-faxadressboken och klicka sedan på [Exportera].

2Navigera till platsen där du vill spara uppgifterna, ange ett namn för filen och klicka sedan på [Spara].

Importera uppgifter till LAN-faxadressboken

LAN-faxadressboksuppgifter kan importeras från filer i CSV-format. Du kan importera adressboksuppgifter från andra program om uppgifterna är sparade som en CSV-fil.

Gör så här för att importera LAN-faxadressboksuppgifter. För att importera adressboksuppgifter från andra program måste du välja lämpliga poster för import.

1Öppna LAN-faxadressboken och klicka sedan på [Importera].

2Välj den fil som innehåller adressboksuppgifterna och klicka sedan på [Öppna].

En dialogruta för val av importeringsposter visas.

Bild på programskärm

3För varje fält, välj lämplig post från listan.

Välj [*tomt*] för de fält där det inte finns några uppgifter att importera. Notera att [*tomt*] kan inte väljas för [Namn] eller [Fax].

4Klicka på [OK].

Om en mottagare med samma namn hittas under importen, välj en av följande åtgärder:

• [Skippa över]: Skippar mottagaren och importerar återstående uppgifter.

• [Spara som ny använd.]: Importerar den aktuella mottagaren som en separat mottagare under samma namn som en befintlig mottagare.

• [Spara allt som ny använd.]: Importerar de aktuella och kommande mottagarna som separata mottagare under samma namn som existerande mottagare.

• [Överskriva]: Importerar mottagaren och skriver över uppgiftena i LAN-faxadressboken.

• [Överskriva allt]: Importerar aktuella och kommande mottagare under samma namn som existerande mottagare och skriver över uppgifterna i LAN-faxadressboken.

• [Avbryt]: Avbryter importen.

Om en mottagare inte innehåller ett namn, eller om ogiltiga tecken har angetts i telefonnummer eller faxnummer, välj en av följande åtgärder:

• [Skippa över]: Skippar mottagaren och importerar återstående uppgifter.

• [Spara]: Importerar mottagaren så som den är.

• [Spara alla]: Importerar aktuella och kommande mottagare så som de är.

• [Avbryt]: Avbryter importen.

Obs

• CSV-filer exporteras med Unicode-kodning.

• LAN-faxadressboksuppgifter kan importeras från CSV-filer vars teckenkodning är Unicode eller ASCII.

• Gruppuppgifter kan inte exporteras eller importeras.

• Upp till 1 000 mottagare kan registreras i LAN-faxadressboken. Om gränsen överskrids medan import pågår kommer återstående mottagare inte att importeras.