Grundläggande funktioner för att skicka ett fax

Det här kapitlet beskriver de grundläggande funktionerna för hur man skickar ett fax.

Viktigt

• Om du placerar original både i dokumentmataren och på originalglaset har originalet i dokumentmataren företräde framför originalet på originalglaset.

1Tryck på [Fax].

Bild av faxtangent

2Placera originalet på originalglaset eller i dokumentmataren (ARDF/ADF).

Vid behov konfigurerar du de avancerade skanningsinställningarna.

3Ange faxnumret (max 40 tecken) med siffertangenterna eller ange en mottagare med snabbvalsknapparna eller kortnummerfunktionen.

• Om maskinen är ansluten till telefonnätet via en växel, måste du ange det nummer som måste slås för en extern linje som anges i [PBX-åtkomstnummer] före faxnumret.

• För att ange en internetfax-mottagare använder du snabbvalsknapparna eller kortnummerfunktionen.

4Tryck på [Start].

Bild på starttangent

• Beroende på maskinens inställningar kan det hända att du uppmanas ange faxnumret igen om du angav mottagarens faxnummer manuellt. Om så är fallet ska du mata in numret igen inom 30 sekunder och trycka på [OK], tryck sedan på [Start]. Om faxnumren inte stämmer, gå tillbaka till steg 3.

• När du använder originalglaset i minnessändningsläge uppmanas du placera nästa original. I så fall går du vidare till nästa steg.

5Om du har fler original att skanna trycker du på [Ja] inom 60 sekunder, placerar nästa original på originalglaset och trycker på [OK]. Upprepa detta steg tills alla original skannats.

Om du inte trycker på [Ja] inom 60 sekunder börjar maskinen ringa upp mottagaren.

6När alla original har skannats trycker du på [Nej] för att börja skicka faxet.

Obs

• Ett faxnummer kan innehålla 0 till 9, paus, "Asterisk", "Skarp" och mellanlag.

• Vid behov, infoga en paus i ett faxnummer. Maskinen pausar en kort stund innan den slår siffrorna som följer. Du kan ange längden på pausen i inställnigen [Paus] under faxöverföringsinställningar.

• För att kunna använda en linje för pulsval, infoga "Asterisk" i ett faxnummer. "Asterisk" växlar tillfälligt uppringningsläget från puls till tonval.

• Du kan också ange en mottagare från en LDAP-server eller med knappen [Paus/Återuppringning].

• Du kan ange flera mottagare och skicka faxet via gruppöverföring.

• Maskinen uppmanar dig bara att ange faxnummer två gånger när du ringer upp mottagaren manuellt. Mottagare som har angetts med hjälp av snabbvalstangenter, kortnummerfunktionen eller [Paus/Återuppringning] behöver inte bekräftas.

• I Minnesöverföringsläget kan du aktivera inställningarna för [Autouppringning] under faxöverföringsinställningar för att konfigurera maskinen så att den automatiskt ringer upp mottagaren igen om linjen är upptagen eller om ett fel inträffar under överföringen.

• I minnesöverföringsläget kan maskinens minne eventuellt blir fullt då originalen skannas. Skulle så ske uppmanas du att avbryta överföringen eller att bara skicka de sidor som skannades in utan problem.

• Om du anger ytterligare en internetfaxmottagare i läget Omgående sändning, växlas läget tillfälligt till Minnesöverföring automatiskt.

• Om ett papper fastnar i dokumentmataren (ARDF/ADF) har detta inte skannats korrekt. När maskinen är i läget Omgående överföring, skicka faxet på nytt fr.o.m. den sida som fastnade. I Minnesöverföringsläget, skanna hela originalet igen.

Referens

Närliggande ämnen

Avbryta ett fax