Internetfaxöverföring översikt

Du kan skicka fax via internet. När du skickar fax till internetfaxmottagare konverterar maskinen de skannade bilderna till TIFF-F-format och skickar dem som bilagor till e-post.

Viktigt

• Säkerhetsnivån är låg för Internetkommunikation. Vi rekommenderar att du använder telefonnätet för konfidentiell kommunikation.

• Leverans av internetfax kan fördröjas på grund av överbelastning i nätverket. Använd en publik telefonlinje för att faxet ska levereras i rätt tid.

Obs

• Den internetfaxfunktion som stöds av maskinen är kompatibel med ITU-T Rec. T.37 (Enkelt läge).

• För att använda Internetfaxfunktionen måste nätverksinställningarna vara korrekt konfigurerade.

• Internetfaxövering kan ta lite tid innan den startar. Maskinen behöver en viss tid för att konvertera data i minnet innan överföring.

• Beroende på e-postvillkor kan du kanske inte faxa stora bilder.

• Upplösningen “Foto” är inte tillgängligt för internetfax. Om upplösningen “Foto” har angetts kommer fax skickas med upplösningen “Detalj”.

• Om fax tas emot på en dator måste ett visningsprogram installeras för att dokumenten ska kunna visas.