Bestanden naar een FTP-server verzenden

Illustratie van bestanden verzenden naar een FTP-server

1. Dit apparaat

U kunt bestanden naar mappen van een FTP-server verzenden. Gebruik het FTP-protocol als u scanbestanden naar mappen van een FTP-server wilt verzenden.

2. FTP-server

De FTP-server is een server die bestandsoverdrachtsdiensten biedt tussen computers op hetzelfde netwerk. Overgedragen bestanden worden opgeslagen op deze server. Het is van essentieel belang dat de FTP-server zich in het LAN/WAN bevindt waartoe dit apparaat behoort. Het is niet mogelijk toegang te verkijgen tot een FTP-server via een proxy-server.

3. Clientcomputer

U kunt bladeren in gescande bestanden die vanaf een clientcomputer op een FTP-server zijn opgeslagen. U heeft een FTP-clientprogramma op de computer nodig om een verbinding met de FTP-server te maken.