Windows 7, Windows Server 2008 R2 - USB

Belangrijk

Als het printerstuurprogramma al is geïnstalleerd, wordt plug-and-play ingeschakeld en wordt het pictogram van de printer die is aangesloten op de USB-poort toegevoegd aan het venster [Apparaten en printers].

Indien het printerstuurprogramma niet is geïnstalleerd, volgt u de plug-en-play-instructies van de printer op om deze vanaf de meegeleverde cd-rom te installeren.

1. Controleer of de printer uitgeschakeld is.

2. Sluit het apparaat op de computer aan met een USB-kabel.

Sluit de USB-kabel goed aan.

3. Zet het apparaat aan.

4. Klik in het [Start]-menu op [Apparaten en printers].

Het venster [Apparaten en printers] verschijnt.

5. Dubbelklik in [Niet opgegeven] op de naam van het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt installeren.

6. Klik in het dialoogvenster Printereigenschappen op het tabblad [Hardware].

7. Selecteer de naam van de printer waarvan u het stuurprogramma wilt installeren en klik op [Eigenschappen].

8. Klik op [Instellingen wijzigen].

9. Klik op het tabblad [Driver].

10. Plaats de cd-rom in het cd-romstation.

Klik op [Sluiten] als het dialoogvenster [Automatisch afspelen] wordt geopend.

11. Klik op [Stuurprogramma bijwerken...].

12. Klik op [Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken].

13. Klik op [Bladeren] om de opslaglocatie van het printerstuurprogramma te selecteren.

Als uw cd-romstation D is, worden de bronbestanden van het printerstuurprogramma opgeslagen op de volgende locaties:

• PCL 5e

• 32-bit stuurprogramma

D:\X86\DRIVERS\PCL5E\XP_VISTA\(taal)\DISK1

• 64-bit stuurprogramma

D:\X64\DRIVERS\PCL5E\X64\(taal)\DISK1

• PCL 6

• 32-bit stuurprogramma

D:\X86\DRIVERS\PCL6\XP_VISTA\MUI\DISK1

• 64-bit stuurprogramma

D:\X64\DRIVERS\PCL6\X64\MUI\DISK1

Het PCL 6-printerstuurprogramma wordt geïnstalleerd in de taal van het besturingssysteem.

14. Klik op [Volgende].

Wanneer het bericht [Windows kan de uitgever van deze software niet verifiëren] verschijnt bij de installatie, klik dan op [Installeer deze stuurprogrammabestanden toch].

15. Klik op [Sluiten].

Als de installatie is geslaagd, wordt het pictogram van de printer die op de “USB001”-poort is aangesloten, toegevoegd aan het venster [Apparaten en printers].