Afdrukken met een parallelle verbinding

Deze paragraaf geeft uitleg over hoe het PCL-printerstuurprogramma geïnstalleerd kan worden met behulp van de parallele poort.

Om een printer te selecteren die is aangesloten via een parallelle interface klikt u op [LPT1] bij de installatie van het printerstuurprogramma.

Belangrijk

Het PCL-printerstuurprogramma installeren:

1. Sluit alle toepassingen die momenteel worden uitgevoerd.

2. Plaats de cd-rom in het cd-romstation.

Het installatieprogramma wordt gestart.

3. Selecteer een interfacetaal en klik vervolgens op [OK].

4. Klik op [PCL-printerstuurprogramma].

De softwarelicentieovereenkomst verschijnt in het dialoogvenster [Gebruiksrechtovereenkomst].

5. Wanneer u de overeenkomst hebt gelezen, klikt u op [Ik accepteer de overeenkomst] en vervolgens op [Volgende >].

6. Selecteer in het dialoogvenster [Selecteer het programma] het printerstuurprogramma dat u wilt gebruiken.

U kunt diverse printerstuurprogramma's selecteren.

Het PCL 6-printerstuurprogramma wordt geïnstalleerd in de taal van het besturingssysteem.

7. Klik op [Volgende >].

8. Vink het selectievakje [Printernaam] aan om het printermodel dat u wilt gebruiken te selecteren.

U kunt de printernaam wijzigen in het vak [Wijzig instellingen voor 'Printernaam'].

9. Dubbelklik op de apparaatnaam om de printerinstellingen weer te geven.

De details die worden weergegeven in [Opmerking], [Stuurprogramma] en [Poort] variëren afhankelijk van het besturingssysteem, het printermodel en de poort.

10. Controleer of [LPT1:] wordt vermeld bij [Poort].

11. Vink het selectievakje [Standaardprinter] aan om de printer als de standaardprinter in te stellen.

12. Klik op [Doorgaan].

De installatie van het printerstuurprogramma wordt gestart.

13. Klik op [Voltooien].

14. Selecteer om de computer nu of later opnieuw opstarten en klik [Voltooien].

Start de computer opnieuw op om de installatie te voltooien.