De SMTP-server omzeilen

U kunt e-maildocumenten rechtstreeks naar hun bestemmingen verzenden zonder ze via de SMTP-server te sturen.

Gewoonlijk wordt e-mail via de SMTP-server verzonden. Bij deze functie echter wordt het domeingedeelte van het e-mailadres van de bestemming gelezen als het SMTP-serveradres en omzeilen verzendingen de SMPT-server. Omdat hierdoor de belasting voor de server vermindert, kunt u e-mailberichten verzenden zonder rekening te hoeven houden met de verzendtijd van server naar bestemming.

Belangrijk

Er zijn twee manieren om een bestemming op te geven:

Door de hostnaam van de andere partij op te geven

Geef het e-mailadres van de bestemming op door de hostnaam van de andere partij toe te voegen aan het domeingedeelte van het e-mailadres. Specificeer het adres na het @ als volgt: "hostnaam", ". (punt)” en “domeinnaam”.

xxxx@hostnaam van de andere partij.domeinnaam

Voorbeeld: het e-mailadres van de andere partij is "abc@defcompany.nl" en de hostnaam is "HOST":

abc@HOST.defcompany.nl

Door het IP-adres van de andere partij op te geven

Geef het e-mailadres van een bestemming op door het domeindeel van het e-mailadres te veranderen in het IP-adres van de andere partij.

xxxx@[het IP-adres van de andere partij]

Voorbeeld: het e-mailadres van de andere partij is "abc@defcompany.nl" en het IP-adres is "192.168.1.10":

abc@[192.168.1.10]

Gebruik de volgende procedure om de SMTP-server te omzeilen.

1. Druk op [E-mail] om het verzendingstype te wijzigen in e-mail en selecteer dan een bestemming.

Schermafbeelding bedieningspaneel

2. Druk op [SMTP].

Schermafbeelding bedieningspaneel

3. Druk op [Nee].

Schermafbeelding bedieningspaneel

4. Druk op [OK].