Virhe- ja tilailmoitukset näytössä

Tässä osassa esitellään näytössä näkyvät ilmoitukset ja sen, mitä tietyn ilmoituksen näkyessä on tehtävä.

Ilmoitukset ovat alla olevassa taulukossa.

”X” osoittaa ilmoituksen kohtaa, joka vaihtelee tilanteen mukaan, esimerkiksi paperikokoa tai -tyyppiä, kasetin nimeä tai väriainetta.

Ilmoitus

Syyt

Ratkaisut

2XXX14

Kone ei pystynyt tulostamaan vastaanotettua faksia tai koneen muisti ei riittänyt faksin vastaanottamiseen, koska vastaanotettu asiakirja oli liian suuri.

• Paperikasetti on tyhjä. Lisää paperikasettiin paperia. Katso Paperin asettaminen.

• Kasetti, jonka asetus on [Kasetin käyttö: faksi] kohdassa [Faksiasetukset] ei sisällä paperikokoja A4, Kirje tai Legal size. Lisää oikean kokoista paperia kasettiin ja muuta [Paperikoko]-asetuksia kohdasta[Laiteasetukset] valintojesi mukaan.

• Kansi tai kasetti on auki. Sulje kansi tai kasetti.

• Paperi on jumittunut. Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

• Tulostuskasetti on tyhjä. Vaihda tulostuskasetti. Katso Tulostuskasettien vaihtaminen.

• Vastaanotettu faksi on liian iso. Pyydä lähettäjää lähettämään asiakirja uudelleen pienemmissä osissa tai pienemmällä resoluutiolla.

Syöttölaitetukos Avaa syöttölaitteen kansi ja poista tukos

Alkuperäinen sivu on juuttunut syöttölaitteeseen.

Ohis.tas. Tul.t KokoSopimat?K/E

Asiakirjaan määritetty paperikoko poikkeaa tasolla olevan paperin koosta.

Käynnistä tulostus painamalla [MV-käynnistys] -painiketta tai [Värikäynnistys] -painiketta tai peruuta tulostus painamalla [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta.

Ohis.tas. Tul.t Tyyp.Sopimat?K/E

Asiakirjaan määritetty paperityyppi poikkeaa tasolla olevan paperin tyypistä.

Käynnistä tulostus painamalla [MV-käynnistys] -painiketta tai [Värikäynnistys] -painiketta tai peruuta tulostus painamalla [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta.

Peru tulostustyö

I/O-aikakatkaisu

Kohdassa [I/O-aikakatkaisu] asetettu aikakatkaisuaika kuluu, kun tulostus keskeytyy usein muiden porttien kautta kulkevien tietojen vuoksi tai kun tulostustiedot ovat suuria ja niiden käsittely vie aikaa.

Jos [I/O-aikakatkaisu] -asetuksena on 15 sekuntia, pidennä aikaa. Katso Laiteasetukset.

Ohisyöttö paperi loppu

Ohisyöttötasolta on loppunut paperi.

Lisää paperia ohisyöttötasolle. Katso Paperin asettaminen ohisyöttötasoon.

Ei voi kopioida 2in1/4in1-kopio vain A4/LT/LG tuettu

2-in-1- tai 4-in-1-kopiointia ei voitu suorittaa, koska tasolla ei ole oikeaa paperikokoa. Oikeat koot ovat A4, Kirje ja Legal.

• Määritä laite tulostamaan kopiot A4-, Kirje- tai Legal-kokoiselle paperille [Paperivalinta]-asetuksella. Katso Kopioasetukset.

• Määritä [Paperikoko]-asetuksella A4-, Kirje- tai Legal-kokoinen paperi kopioiden tulostamiseen käytettävälle tasolle. Katso Laiteasetukset.

Ei voi kopioida Laita paperi syöttölaitteeseen

2-in-1-, 4-in-1-, lajittelukopiointia tai kaksipuolista kopiointia ei voitu suorittaa, koska alkuperäisiä sivuja ei asetettu syöttölaitteeseen.

• Käytä syöttölaitetta, vaikka kopioisit vain yhden sivun.

• Jos sinun on käytettävä valotuslasia, poista käytöstä [2in1], [4in1], [Kaksipuol. kopio] tai [Lajittelu] kopioasetuksista ja yritä uudelleen. Katso Kopioasetukset.

Yhteysvirhe

Johto ei ole yhdistetty oikein.

• Varmista, että puhelinjohto on liitetty kunnolla laitteeseen.

• Irrota puhelinjohto laitteesta ja liitä sen tilalle tavallinen puhelin. Varmista, että voit soittaa puheluita puhelimella. Jos et voi soittaa puheluita, ota yhteys puhelinyhtiöön.

C-värisäiliö Ulkopuol. Toimittajan

Koneeseen on asennettu tulostuskasetti, jota ei tueta.

Poista se ja asenna tilalle valtuutetun jälleenmyyjän hyväksymä tulostuskasetti.

Kansi auki

Kansi on auki.

Sulje kansi kokonaan.

Valintavirhe

Faksia ei voitu lähettää.

• Varmista, että valitsemasi faksinumero on oikea.

• Varmista, että kohteena on faksikone.

• Varmista, ettei linja ole varattu.

• Numeroiden valinnan välillä voi joutua pitämään taukoa. Paina [Tauko/Uudelleenvalinta] -painiketta esimerkiksi suuntanumeron jälkeen.

Väritunnistin täytyy puhdistaa

Kone ei onnistunut säätämään värintallennusta.

Puhdista väriaineen kylläisyyden tunnistin. Katso Väriaineen kylläisyyden tunnistimen puhdistus.

Kaksipuol. kopio vain A4/B5/LG/LT/Executive tuettu

Kaksipuolista kopiointia ei voitu suorittaa, koska tasolla ei ole oikeaa paperikokoa. Oikeat koot ovat A4, B5, Kirje, Legal ja Executive.

• Määritä [Paperivalinta]-asetuksella taso, jolla on A4-, B5-, Kirje-, Legal- tai Executive-kokoista paperia. Katso Kopioasetukset.

• Määritä [Paperikoko]-asetuksella A4-, B5-, Kirje-, Legal- tai Executive-kokoinen paperi kopioiden tulostamiseen käytettävälle tasolle. Katso Laiteasetukset.

Kaksipuol. kopio vain kasetti 1/kasetti 2 tuettu

Kaksipuolista kopiointia ei voitu suorittaa, koska paperi on määritetty syötettäväksi ohisyöttötasolta.

Valitse joku muu asetus kuin [Ohisyöttötaso] kohdassa [Paperivalinta]. Katso Kopioasetukset.

Kaksipuol.tukos syöttövirhe

Paperi on juuttunut kaksipuoliseen tulostusyksikköön.

Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

Postin koon raja ylittyi Paina tyhjennysnäppäintä

Skannattu tiedosto ylittää sähköpostitse lähetettävien tiedostojen kokorajoituksen.

• Pienennä skannaustarkkuutta skanneriasetusten [Tarkkuus]-kohdassa. Katso Skannerin asetukset.

• Suurenna sallittua kokoa skanneriasetuksissa [Postin koon raja] -asetuksella. Katso Skannerin asetukset.

Faksityö

Muisti täynnä

Laitteen muistikapasiteetti ylittyi tallennettaessa faksia muistiin ennen lähetystä.

Lähetä faksi osissa useina pieninä yksittäisinä fakseina tai käytä pienempää tarkkuutta.

Pakota tulostus Jatka?K/E

Laitteesta on loppunut väriaine.

• Aloita tulostus painamalla [MV-käynnistys]- tai [Värikäynnistys] -painiketta.

• Peruuta työ painamalla [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta ja vaihda tulostuskasetti. Katso Tulostuskasettien vaihtaminen.

Faksityö

Aseta Oik.Paperi

Kasetti, jonka asetus on [Kasetin käyttö: faksi] kohdassa [Faksiasetukset], ei sisällä paperikokoja A4, Kirje tai Legal.

Kun ilmoitus on näkyvissä, paina [OK] -painiketta. Näyttöön tulee valikko, jossa paperikoon voi vaihtaa. Lisää A4/Kirje/Legal-koon paperia kasettiin ja paina numeronäppäintä, joka vastaa lisäämääsi paperia. Huomaa, että kasetin [Paperikoko]-asetus muuttuu [Laiteasetukset]-kohdassa.

Faksityöt täynnä

Faksit tallennetaan muistiin, kun käytetään muistilähetystä, automaattista uudelleenvalintaa tai julkaisutoimintoa tai jos vastaanotettuja fakseja ei voida tulostaa. Kun töiden enimmäismäärä on saavutettu, uusia töitä ei voi tallentaa.

Odota, kunnes odottavat työt on lähetetty tai tulostettu.

Kortin kopio vain A4/LT tuettu

Kortin kopiointia ei voitu suorittaa, koska tasolla ei ole oikeaa paperikokoa. Oikeat koot ovat A4 ja Kirje.

• Määritä laite tulostamaan kopiot A4- tai Kirje-kokoiselle paperille [Paperivalinta]-asetuksella. Katso Kopioasetukset.

• Määritä [Paperikoko]-asetuksella A4- tai Kirje-kokoinen paperi kopioiden tulostamiseen käytettävälle tasolle. Katso Laiteasetukset.

Sisäinen tukos

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

K-värisäiliö Ulkopuol. Toimittajan

Koneeseen on asennettu tulostuskasetti, jota ei tueta.

Poista se ja asenna tilalle valtuutetun jälleenmyyjän hyväksymä tulostuskasetti.

Kiinnitysyksikkö: käyttöaika loppu

Kiinnitysyksikköä ei enää voi käyttää ja se on vaihdettava.

Ota yhteys myynti- tai huoltoedustajaan.

Siirtohihna käyttöaika loppu

Siirtohihnaa ei voi enää käyttää ja se on vaihdettava.

Ota yhteys myynti- tai huoltoedustajaan.

Hukkavärisäiliö loppu

Hukkavärisäiliö on täynnä.

Vaihda hukkavärisäiliö uuteen. Katso Hukkavärisäiliön vaihtaminen.

S-värikasetti (X) k.aika loppu

Laitteesta on loppunut kyseinen väriaine.

Vaihda kyseinen tulostuskasetti. Katso Tulostuskasettien vaihtaminen.

Ala- syöttövirhe

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

Median tyyppi on epäkelpo.

Kaksipuolista kopiointia ei voitu suorittaa, koska tasolla ei ole oikeaa paperityyppiä. Oikeat tyypit ovat ohut, tavallinen, kierrätys, värillinen, esipainettu tai rei'itetty.

• Määritä [Paperivalinta]-asetuksella taso ( muu kuin ohisyöttötaso), jolla on oikeantyyppistä paperia. Katso Kopioasetukset.

• Määritä [Paperikoko]-asetuksella oikean tyyppinen paperi kopioiden tulostamiseen käytettävälle tasolle. Katso Laiteasetukset.

Muisti täynnä 1.Läh. 2.Peruuta

Muisti on täynnä. Laite skannaa alkuperäisiä sivuja ja yrittää lähettää faksia muistilähetystilassa.

Lähetä vain ne sivut, jotka on skannattu muistiin, painamalla [1] tai peruuta painamalla [2].

Muisti ylitetty

• Tietoja on liikaa tai ne ovat liian monimutkaisia tulostettaviksi.

• Jos yrität tulostaa laitteeseen tallennetun Salattu tulostus -tiedoston tulostinohjaimen [Tul.laatu]-välilehden [Sävyasteikko]-asetuksen ollessa [Hieno], tulostus saattaa peruuntua laitteen muistin käytön vuoksi.

• Pienennä tietojen kokoa valitsemalla [PDL-asetukset]-kohdan [Tarkkuus]-kohdassa [600X600 1Bit]. Katso PDL-asetukset.

• Tulosta tai poista muut laitteessa olevat Salattu tulostus -tiedostot ja tulosta sitten se tiedosto, jonka tulostus epäonnistui.

• Lähetä Salattu tulostus -tiedosto laitteeseen siten, että [Sävyasteikko]-asetuksena on [Nopeus] tai [Vakio], ja tulosta tiedosto.

Väärä asennus Värikasetti X

Tulostuskasettia ei ole asennettu tai se on asennettu väärin.

Asenna tulostuskasetti uudelleen. Katso Tulostuskasettien vaihtaminen.

Hukkavärisäiliön väärä asennus

Hukkavärisäiliö on asennettu väärin.

Asenna hukkavärisäiliö uudelleen. Katso Hukkavärisäiliön vaihtaminen.

M-värisäiliö Ulkopuol. Toimittajan

Koneeseen on asennettu tulostuskasetti, jota ei tueta.

Poista se ja asenna tilalle valtuutetun jälleenmyyjän hyväksymä tulostuskasetti.

S-väri (X): käyttöaika loppumassa

Tulostuskasetti on lähes tyhjä.

Valmistele uusi tulostuskasetti.

Hukkavärisäiliö lopuillaan

Hukkavärisäiliö on lähes täynnä.

Valmistele uusi hukkavärisäiliö.

Muisti lähes täynnä

Muisti on lähes täynnä lajittelukopioinnin aikana.

Jos useita alkuperäisiä sivuja aiotaan vielä skannata, on suositeltavaa aloittaa tulostus nyt ja kopioida loput alkuperäiset erikseen. Jos alkuperäiset sivut skannattiin syöttölaitteesta, poista syöttölaitteessa olevat sivut.

Verkkoviestintävirhe Paina tyhjennysnäppäintä

Yhteys palvelimeen katkesi tietoja lähetettäessä tai vastaanotettaessa.

Ota yhteys verkonvalvojaan.

NetBIOS-nimiristiriita Paina tyhjennysnäppäintä

Laitteelle määritetty NetBIOS-nimi on jo toisen laitteen käytössä verkossa.

Muuta NetBIOS-nimeä. Katso Verkkoasetusten määrittäminen.

Verkko ei ole valmis Paina tyhjennysnäppäintä

Skannattua tiedostoa ei voitu lähettää, koska laite ei ole saanut kaikkia IP-osoitetietoja DHCP-palvelimesta.

Odota, kunnes laite saa kaikki IP-osoitetiedot, ja kokeile uudelleen.

Profiilia ei ole

Painamaasi pikapainikkeeseen ei liity pikavalintaa.

Ulkoinen tukos

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

Käynnistä järjestelmä uudelleen

Tapahtui virhe, eikä laite voi jatkaa toimintaa.

Sulje laite ja käynnistä se uudelleen.

Tulostustyö

Muistin ylivuoto

Kun tulostat Legal-kokoiselle paperille tietyllä tulostuslaatuasetuksella, tulostustietojen koko kasvaa ja työ saattaa peruuntua.

Jos käytät PCL- tai DDST-tulostusohjainta, valitse [Tul.laatu] -kohdan [Sävyasteikko]-asetukseksi [Nopeus] tai [Vakio]. Jos käytät PostScript 3 -tulostusohjainta, valitse [Tulostimen ominaisuudet] -kohdan [Tul.laatu] -asetukseksi [Vakio] tai [Hyvä tulostuslaatu].

VO-yhteys- virhe

Vastaanotossa tapahtui virhe, eikä faksia voitu vastaanottaa.

Jos mahdollista, ota yhteys faksin lähettäjään ja pyydä häntä lähettämään faksi uudelleen.

Skannausverkon yhteys katkesi Paina tyhjennysnäppäintä

Skannattua tiedostoa ei voitu lähettää, koska Ethernet-kaapelia ei ollut liitetty oikein.

Liitä Ethernet-kaapeli oikein ja yritä uudelleen.

Skannaus-USB irti

USB-kaapeli irtosi skannattaessa tietokoneesta.

Liitä USB-kaapeli oikein ja yritä uudelleen.

Palvelinyhteys katkesi Paina tyhjennysnäppäintä

Skannattua tiedostoa ei voitu lähettää, koska kohdetta ei tavoitettu.

Tarkista, että kohde on rekisteröity oikein ja yritä uudelleen.

Palvelimen vastausvirhe Paina tyhjennysnäppäintä

Palvelinyhteydessä tapahtui virhe ennen lähetyksen aloittamista.

Tarkista, että kohde on rekisteröity oikein ja yritä uudelleen.

Jos ongelma ei ratkennut, ota yhteys verkonvalvojaan.

Huolto - X

Laitteessa tapahtui vakava laitteistovirhe, eikä laite toimi.

Ota yhteys myynti- tai huoltoedustajaan.

Koon raja ylittyi Laita asiakirja syöttölaitteeseen Paina tyhjennysnäppäintä

Skannausta ei voitu suorittaa, koska alkuperäisiä sivuja ei laitettu syöttölaitteeseen, vaikka laite on määritetty skannaamaan A4/Kirje-kokoa suurempia sivuja.

• Käytä syöttölaitetta, vaikka skannaisit A4/Kirje-kokoisia tai pienempiä sivuja.

• Jos haluat käyttää valotuslasia, määritä A4/Kirje-koko tai pienempi koko skanneriasetusten [Asiakirjan koko] -kohdassa ja yritä uudelleen. Katso Skannerin asetukset.

KasettiX paperi loppu

Kasetista on loppunut paperi.

Lisää kasettiin paperia. Katso Paperin asettaminen.

Kas.X Tulost.työ KokoSopimat?K/E

Asiakirjaan määritetty paperikoko poikkeaa tasolla olevan paperin koosta.

Käynnistä tulostus painamalla [MV-käynnistys] -painiketta tai [Värikäynnistys] -painiketta tai peruuta tulostus painamalla [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta.

Kas.X Tulost.työ Tyyp.Sopimat?K/E

Asiakirjaan määritetty paperityyppi poikkeaa tasolla olevan paperin tyypistä.

Käynnistä tulostus painamalla [MV-käynnistys] -painiketta tai [Värikäynnistys] -painiketta tai peruuta tulostus painamalla [Tyhjennys/Pysäytys] -painiketta.

Lähiyhteysvirhe

Lähetyksessä tapahtui virhe, eikä faksia voitu lähettää.

Jos [Autom uud.val.] -asetus on käytössä, laite valitsee numeron ja yrittää uudelleen. Jos kaikki yritykset epäonnistuvat, tai jos laite on pikalähetystilassa, faksia ei lähetetä. Kokeile samaa uudelleen.

Ylä- syöttövirhe

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi. Katso Paperitukosten poistaminen.

Y-värisäiliö Ulkopuol. Toimittajan

Koneeseen on asennettu tulostuskasetti, jota ei tueta.

Poista se ja asenna tilalle valtuutetun jälleenmyyjän hyväksymä tulostuskasetti.