Een Ontvangstbericht aanvragen

U kunt bevestigen dat verzonden documenten correct ontvangen zijn met behulp van e-mail of het Journaal.

De ontvanger stuurt een ontvangstbericht terug. Wanneer het ontvangstbericht ontvangen is, verschijnt "OK" in de kolom Resultaat van het Journaal, waarmee de verzender kan controleren of de verzending ontvangen is.

Belangrijk

• De functie Ontvangstbericht is alleen beschikbaar wanneer de ontvanger MDN (Message Disposition Notification) ondersteunt.

1Plaats het origineel en selecteer de gewenste scaninstellingen.

2Geef de afzender op.

Voor nadere details, zie "Afzenderinstellingen".

3Druk op [TX modus].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Druk op [Ontv. Bevestiging] om deze te markeren.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5Druk op [OK].

Het stand-by display wordt weergegeven.

Om de instellingen te controleren, drukt u op [TX modus].

6Geef een bestemming op en druk vervolgens op de toets [Start].

Opmerking

• Wanneer de Internetfax of het e-mailbericht niet normaal wordt ontvangen, verschijnt "Fout" in de kolom Resultaat.

• Alleen de laatste 50 communicaties verschijnen in het Journaal. Wanneer u geen ontvangstbericht ontvangt voordat de laatste 50 communicaties voltooid zijn, wordt "OK" niet afgedrukt in de kolom Resultaat van het Journaal. Dit kan gebeuren zelfs wanneer de mail op normale wijze is ontvangen bij de andere partij.

• Wanneer u maillijstadressen opgeeft, stelt u geen Ontvangstbericht in. Anders ontvangt u meerdere ontvangstberichten van e-mailontvangers, en de kolom Resultaat wordt elke keer overschreven wanneer een nieuw meldingsbericht wordt ontvangen. Wanneer u echter een ontvangstbericht ontvangt waarin een fout wordt aangegeven, verschijnt "Fout" in de kolom Resultaat en wordt niet overschreven, zelfs niet wanneer u vervolgens een ontvangstbericht ontvangt als "OK" volgend op het foutbericht.

• Ontvangstbericht resultaten weergeven: Journaal. De kolom Resultaat in alle andere bestanden, lijsten en verzendrapporten toont "- -".

• Meldingsberichten ontvangst worden niet opgeslagen in het Journaal.

• U kunt selecteren of het apparaat het ontvangstbericht al dan niet afdrukt. Dit doet u met de gebruikersparameter (schakelaar 21, bit 0) in het menu Faxeigenschappen. Zie “Parameterinstellingen”.

• U kunt één van de snelbedieningstoetsen programmeren voor deze functie. Met de snelbedieningstoets kunt u stap 3 en 5 overslaan. Voor nadere details over snelbedieningstoetsen, zie “Standaardinstellingen”.

• U kunt geen Internetfax of e-mail broadcasten met behulp van Ontvangstbericht. De documenten worden verzonden naar de bestemmingen in de volgorde waarin ze zijn opgegeven.