Afzenderinstellingen

Selecteer een gebruiker die u wilt opgeven als afzender.

Als het e-mailadres van de ontvanger is opgeslagen in de bestemmingslijst, kan de afzender verzendresultaten via e-mail ontvangen.

Als u bovendien Stempel naam afzender inschakelt, wordt de naam van de opgeslagen afzender (gebruikersnaam) weergegeven op het blad, de lijsten en het rapport van de ontvanger.

Belangrijk

• U moet eerst de afzenders registreren in de bestemmingslijst met “Adresboekmanagement” in “Systeeminstellingen” om hun e-mailadressen op te geven en vervolgens “Gebruik naam als” opgeven voor [Afzender]. Als u wilt dat afzenders een e-mailbericht ontvangen over de verzendresultaten, geef dan “Gebruik naam op” op voor zowel [Afzender] als [Bestemming]. Voor nadere details over deze instellingen, zie “Adressen en gebruikers registreren voor fax-/scannerfuncties” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Als gebruikersverificatie is ingesteld, wordt de aangemelde gebruiker ingesteld als afzender. Het verzendresultaat wordt naar het e-mailadres van de aangemelde gebruiker verzonden.

1Plaats het origineel en selecteer de gewenste scaninstellingen.

2Druk op [Naam afzender].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer een afzender.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Om een afzender te selecteren door het registratienummer op te geven dat geregistreerd staat in het Adresboek, drukt u op [Registratienr.].

Om naar een afzender uit een Adresboek te zoeken, drukt u op [Zoeken].

Als een beveiligingscode is ingesteld voor een bestemming, verschijnt het invoerscherm. Voer de beveiligingscode voor de bestemming in met behulp van de cijfertoetsen en druk op [OK].

4Controleer de geselecteerde afzender en druk vervolgens op [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5Om de naam van de afzender op het blad van de ontvanger af te drukken, drukt u op [Stempel afzender] om deze te markeren.

Als u deze functie inschakelt, wordt de naam van de afzender (gebruikersnaam) weergegeven op het blad, de lijsten of het rapport van de ontvanger.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

6Om de verzendresultaten met e-mailmelding te bevestigen, drukt u op [Result. e-mailverz.] om deze te markeren.

Wanneer het e-mailadres van de afzender geregistreerd is, kunt u het verzendresultaat naar het geregistreerde e-mailadres verzenden.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

7Druk op [OK].

Het stand-by display wordt weergegeven.

Controleer de instellingen door op [Naam afzender] te drukken.

8Geef de bestemming op en druk vervolgens op de toets [Start].

Opmerking

• U kunt verzendingsresultaten bevestigen door zowel de functie Resultaten E-mail te gebruiken, die de resultaten per e-mail stuurt, als het door het apparaat afgedrukte Communicatie Resultatenrapport. U kunt instellen of u deze samen wilt gebruiken in Gebruikersparameter (schakelaar 10, bit 6) in het menu Faxeigenschappen. Zie “Parameterinstellingen”.

• Met behulp van het communicatieresultaatrapport enz. kunt u de gebruiksstatus van de opgegeven gebruiker controleren. Als gebruikersverificatie is ingesteld, kunt u het gebruik door de aangemelde gebruikers controleren. Als gebruikerscode is ingesteld op afzender kunt u de gebruiksfrequentie per gebruiker tellen.

• Om Naam afzender te annuleren, annuleert u de verzending. Zie "Een verzending annuleren".